Dupa ce a primit unda verde din partea FIFA sa se pregateasca cu orice echipa, "Briliantul", suspendat pana in mai anul viitor, s-a pregatit ieri alaturi de "tricolori"
Nationala Romaniei este de ieri in formula completa, dupa ce lotului condus de Anghel Iordanescu la Erevan i s-a alaturat si Mihai Tararache, mijlocasul defensiv al lui FC Zurich. Avandu-i la dispozitie pe cei 22 de jucatori convocati pentru meciul cu Armenia, programat maine, la ora 17, in preliminariile Campionatului Mondial din 2006, "Generalul" a condus dupa-amiaza antrenamentul oficial, unul care a fost deschis presei doar in primul sfert de ora, restul timpului fiind folosit de selectioner pentru exersarea unor scheme de joc. La antrenamentul oficial a luat parte si Adrian Mutu, jucator care este suspendat pana pe 18 mai anul viitor. Dupa ce FIFA nu a dat un raspuns pozitiv federatiei engleze, care ceruse ca "Briliantul" "sa nu fie lasat nici sa se antreneze pe perioada sanctiunii, acesta a fost invitat de selectioner si de Mircea Sandu alaturi de "tricolori" in Armenia, el antrenandu-se ieri ca un jucator in activitate. Sedinta de pregatire a avut loc pe stadionul "Vazgen Sargisian", o arena veche, care purta denumirea "Republica", dar care a suferit transformari importante, aratand acum ca o arena cocheta, de 12.000 de locuri. Oficialii armeni asteapta ca spectatorii sa vina in numar mare la stadion pentru a sustine echipa Armeniei. De altfel, atat presedintele federatiei armene, Ruben Arapetian, cat si selectionerul francez Bernard Casoni, au aflat de problemele de efectiv pe care le are echipa nationala a Romaniei, declarand in presa locala ca asteapta o victorie istorica a reprezentativei ex-sovietice.

Oficialii gazdelor s-au aratat extrem de ospitalieri, astfel incat, prin intermediul lui Mihai Stoichita, fost selectioner al Armeniei, prezent in delegatia romana deplasata la Erevan, mai multi membri ai staff-ului federal au fost invitati la un dineu care a avut loc aseara. Altfel, din cauza numeroaselor absente din lot, selectionerul este extrem de agitat, cautand formula castigatoare in meciul de maine. Partida cu Armenia este a cincea intalnire pentru echipa nationala a Romaniei in aceasta grupa, elevii lui Anghel Iordanescu inregistrand pana acum trei victorii (2-1 cu Finlanda, 2-1 cu Macedonia, 5-1 cu Andorra si 0-1 cu Cehia), iar in cazul unui succes, "tricolorii" vor incheia anul pe primul loc al grupei, urmand ca in primavara sa joace un meci extrem de dificil, co Olanda, pe 26 martie, la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.