Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, este protejat chiar de jandarmul pe care l-a atacat dupa meciul de sambata, sustinut de echipa sa cu Gloria Bistrita. Desi in cazul acestuia legea impune o pedeapsa cu inchisoarea, Stoica a fost amendat doar pentru tulburarea linistii publice

Colonelul Ionel Ciumuca, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita, analizeaza impreuna cu procurorii daca se impune intocmirea unui dosar penal pentru ultraj in cazul lui Mihai Stoica. Oficialul stelist a fost, deocamdata, amendat cu zece milioane de lei, pentru injurii, desi Codul Penal nu lasa loc de interpretari: la art. 239, (1), se arata negru pe alb ca "amenintarea savarsita nemjlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat aflat in exercitiul functiei, se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la patru ani. Daca fapta este savarsita impotriva unui magistrat, politist sau jadarm ori alt militar, maximul special se majoreaza cu trei ani".

MM Stoica, protejat de victima sa

"Am discutat cu prim-procurorul Ionas si se pare ca nu a fost, totusi, ultraj. Discutiile cu procurorii pe marginea acestui caz vor continua", ne-a marturisit colonelul Ciumuca, cu jumatate de gura. Seful jandarmilor nu recunoaste ca Mihai Stoica l-a strans de gat, asa cum au relatat martorii oculari. "Nu m-a strans de gat. M-a injurat, insa nu m-a agresat fizic. Nu l-as fi iertat pentru nimic in lume pentru ca are antecedente" (n.n. MM Stoica a lovit un suporter anul trecut, intr-un meci disputat de Steaua acasa, in compania echipei CFR Cluj).

"Sa rezolve cluburile"

In ciuda declaratiilor impaciuitoare ale ofiterului de jandarmi, potrivit martorilor, oficialul FC Steaua l-ar fi apucat de guler si l-ar fi amenintat ca va face in asa fel incat acesta sa-si piarda locul de munca si ca ii va distruge cariera. "Eu nu am nicio pretentie de la Mihai Stoica. Nu-l voi da in judecata pentru jignirile pe care mi le-a adus. Trebuie sa se termine odata cu acest scandal. Sa rezolve cluburile intre ele. Am vorbit si cu domnul general de brigada, Constantin Silion (n.n. seful Jandarmeriei Romane), si mi-a spus ca am procedat foarte bine", ne-a mai spus Ciumuca.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.