Final de saptamana agitat si pentru jucatorii lui Dinamo. Victoria cu 3-1 de la Petrosani, in fata Jiului a ramas in planul secund, chiar daca a readus trupa lui Flocea in lupta pentru titlu

Inainte de deplasarea in Ardeal, in timp ce fotbalistii de aflau in cantonament, ultrasii exasperati de seria rezultatelor proaste au trecut la actiune. In parcarea stadionului Dinamo, chiar in curtea Ministerului Administratiei si Internelor, masinile lui Claudiu Niculescu si Cosmin Barcauan au fost improscate cu vopsea rosie. Mai rau este ca ultrasii au facut acelasi lucru si cu automobilul lui Vlad Munteanu, aflat langa propria locuinta. In semn de protest, fotbalistii au purtat banderole albe in prima repriza a partidei cu Jiul.

Saptamana de cosmar pentru "caini" s-a continuat la Petrosan, pe terenul unde in urma cu zece ani "luceafarul hulei", Miron Cozma, ii aplica un cap in gura fotbalistului dinamovist, Danut Lupu. Alimentati de declaratiile belicoase ale propriului patron, Alin Simota, doua sute de suporteri ai "minerilor" au sechestrat autocarul echipei oaspete, blocand timp de o ora iesirea de la stadion. "Alb-rosii" nu au putut parasi arena decat dupa interventia jandarmilor.

An plin de violente

Galeria lui Dinamo si-a dat in petec in acest sezon. In afara de obisnuitele batai cu jandarmii, ultrasii au mai iesit de cateva ori in evidenta. La meciul cu Pandurii Tg. Jiu, din turul campionatului, au luat cu asalt tribuna oficiala a stadionului din Soseaua Stefan cel Mare, suparati pe presedintele de atunci, Giovani Becali. Au intrat apoi in cantonamentul de la Saftica, care este baza SRI, i-au adresat injurii rasiste si au aruncat cu banane in fundasul de culoare, Mariko Daouda. Cel mai sangeros eveniment s-a petrecut la partida din retur, de la Constanta, cand fanii "cainilor" au fost evacuati din stadion si au fost batuti de jandarmi.

Serea a umplut meciul de sange

Centralul partidei Gloria-Steaua, Ionica Serea, i-a "ajutat" si el pe stelisti sa-si iasa din fire. Pe langa multe decizii eronate, Serea a enervat pe toata lumea prin maniera de arbitraj. A dezavantajat pe "militari", neacordand penalty la Nicolita si validand un off-side inexistent la Dica. Pe de alta parte trebuia sa-l elimine direct pe Victoras Iacob, care l-a lovit cu piciorul pe portarul Albut. Ionica Serea a ramas in memoria microbistilor ca "arbitru al lui Dinamo" dupa prestatia scandaloasa de la semifinala Cupei Romaniei a "alb-rosiilor" cu FC National, din sezonul trecut. Totusi, Gigi Becali l-a acuzat pe centralul bacauan, dupa meciul de la Bistrita, ca a fost "dirijat" de Rapid.

Arbitraj contestat si la Petrosani

"Arbitrul a facut legea, nu se poate asa ceva" a declarat finantatorul Jiului, Alin Simota, dupa meciul pierdut de echipa sa in fata lui Dinamo. Ardelenii au solicitat un penalty, dupa un hent in careul dinamovist, neacordat de centralul Coltescu.

Simota s-a contrat cu directorul sportiv al "cainilor", Constantin Danilescu, pe care l-a acuzat voalat ca a dat bani la arbitri: "Nea Tica, gura mai mica, ca prin minutul 71 umblati cu punga prin teren!".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.