La 24 de ani, atacantul echipei din Regie si al tricolorilor este golgeterul campionatului, avand 21 de reusite. Jucatorul si-ar dori sa evolueze in Primera Division

Pe adresa Sportului Studentesc ofertele curg lant pentru varful tricolorilor. Marti, la ora 14:00, ne-am intalnit cu Ionut pentru a vi-l prezenta altfel decat din postura de fotbalist. De aproape nu pare spaima careurilor adverse. "La televizor par mult mai inalt si mai gras", spune razand. Incepe dialogul. "Cate goluri ti-ai propus sa marchezi?". "Nu m-am gandit la un numar exact, vreau sa inscriu in fiecare meci, dar nu imi place sa transform loviturile de pedeapsa, am ratat odata intr-un meci de Cupa...", raspunde franc.

Discutia "aluneca" spre terenul de fotbal, acolo unde urmeaza sa inceapa sesiunea foto. "Ce poze vreti sa-mi faceti?" Fotoreporterul ii explica, iar atacantul se conformeaza.

A dorit sa fie portar la varsta de 6 ani

Continuam dialogul. "Cine te-a indreptat catre fotbal?". "Tata avea un prieten care era profesor de sport, iar dupa ce-a discutat cu el, am ajuns aici. Se intampla cand aveam 6 ani. Dar prima data mi-am dorit sa fiu portar, insa tata a insistat sa fiu atacant", afirma Ionut. "Primul antrenor?". "Stoisor, dupa care Mitica Manea. Am fost campion la juniori doi ani la rand, cand aveam 15, respectiv 16 ani, iar peste un an am fost vicecampion. Tot atunci am debutat in Divizia B, iar la varsta de 19 ani am jucat primul meci in 'A>>", ne dezvaluie acesta referitor la primii sai pasi in fotbal.

"Ma bucur ca ma aplauda publicul advers"

Subiectul discutiei se muta in prezent. "Poate Sportul sa obtina titlul?". "Avem forta necesara, insa nu stiu ce va fi pana la finalul campionatului. Acum parca avem un alt imbold. Noi ne concentram, ne construim jocul si nu simtim presiunea publicului advers. La meciul cu Rapid mi-a placut mult cum suporterii si-au sustinut echipa, dar am reusit sa invingem. In ultimul timp suntem apreciati si de publicul advers. Am fost aplaudati si de sustinatorii celor de la Vaslui, Pandurii sau Jiul. Acum parca simti ca joci pentru ceva. Tin minte cum inainte, in partidele din deplasare, ieseam pe gazon pentru a saluta publicul, dar mai mult ne aplaudam intre noi", explica Ionut.

Referitor la un eventual transfer al sau la o echipa puternica din campionat sau din strainatate, Mazilu a raspuns: "Deocamdata, pe mine nu m-a anuntat nimeni daca voi pleca la un alt club. Eu stiu ca mai am contract cu Sportul si imi fac datoria aici. Intr-adevar, in iarna am fost aproape de un transfer la Poli Timisoara, dar 'a cazut>> in ultima clipa. Daca va fi sa plec, prefer sa o fac la o echipa puternica din Romania, unde sa lupt pentru titlu si sa castig 100.000 de euro, decat sa am un salariu de 200.000 de euro la o formatie din strainatate care se zbate sa evite retrogradarea", concluzioneaza acesta.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.