Luc Misson, avocatul fotbalistilor Marius Mitu, Igor Nikolovski si Laurent Fassotte, a solicitat incetarea umaririi disciplinare impotriva clientilor sai, banuiti de implicare in cazul meciurilor trucate din campionatul Belgiei.

Misson considera ca ancheta disciplinara efectuata de Comisia de Control a Uniunii Belgiene de Fotbal (URBFA) aduce atingere prezumtiei de nevinovatie a celor trei jucatori in fata jurisdictiilor penale. Acesta a invocat legea din 1921 care, in opinia lui, nu permite unei asociatii sa-l priveze pe unul din membrii sai de dreptul la munca. Or, potrivit lui Misson, Uniunea Belgiana este o asociatie.

Consilierul URFBA, Jean-Paul Hordies, s-a aratat iritat la unele argumente prezentate de Misson, apreciind ca tribunalul nu are competenta decat de a lua masuri provizorii si doar in situatii de urgenta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.