Selecționerul naționalei de fotbal joacă in sistemul 4%-4-2. Pițurcă incă mai deține 4% din acțiunile SC Steaua, antrenorul găsindu-se intr-un conflict de interese. "Voi vinde sau voi ceda acțiunile", a precizat Victor Pițurcă, după ce a avut o discuție cu Mircea Sandu.

După ce pe banca primei reprezentative a stat selecționerul-politician Anghel Iordănescu, naționala Romaniei este condusă acum de un selecționer-acționar. Victor Pițurcă deține acțiuni la SC Steaua de pe vremea cind antrena gruparea din Ghencea, lucru confirmat de Gigi Becali in cadrul unei emisiuni televizate: "Pițurcă este incă acționar la Steaua cu 4%, dar vom incerca să rezolvăm problema in perioada următoare".

Conflict de interese

Numirea lui Pițurcă la cirma naționalei a complicat problema procentelor deținute la un club ce furnizează jucători selecționabili, noul antrenor găsindu-se acum in mijlocul unui conflict de interese. Fiecare meci jucat de un fotbalist al Stelei in tricoul Romaniei crește cota acestuia, ceea ce inseamnă un posibil profit mai mare pentru acționarii clubului, intre care se numără și Pițurcă. Acesta neagă insă ipoteza: "Nu poate fi un conflict de interese pentru că eu nu am dat banii aceia ca să fiu acționar". Pițurcă a recunoscut insă situația delicată in care se găsește și a spus că se caută o rezolvare a ei. "Am discutat in ultimele zile despre acest subiect și voi vinde acțiunile sau le voi ceda", ne-a declarat selecționerul Romaniei.

Ordin de la Mircea Sandu

De asemenea, Pițurcă a declarat că a discutat și cu președintele FRF, Mircea Sandu, această problemă, ajungind la aceeași concluzie: "Am avut o discuție și cu Mircea Sandu și am ajuns la concluzia că trebuie să vind aceste acțiuni".

Cum insă cumpărătorii nu se inghesuie, antrenorul vede drept cea mai probabilă soluție cedarea acțiunilor: "Cumpărător este puțin probabil să apară. Probabil le voi ceda, ca să nu mai apară numele meu in această problemă. Oricum, eu vreau să-mi recuperez banii pentru care am primit aceste acțiuni".

Gigi spune că va "curăța" banii negri

Invitat la "Nașul", Gigi Becali a detaliat problema banilor investiți la Steaua. Deși a susținut in continuare că a investit 17 milioane de dolari in clubul "roș-albastru", Gigi Becali a recunoscut că bugetul anual al Stelei este mai mic, undeva in jurul sumei de 3,5 milioane de dolari. Patronul Stelei a mai spus că banii investiți nu se pot intoarce direct la el, fiind donați, dar a susținut că nu a făcut nimic ilegal și că a ales această variantă de plată pentru că nu poate de unul singur să dea 4 milioane de dolari la club și 4 la stat. In plus, Becali nu recunoaște problema banilor negri: "Dați-mi 40 de milioane de dolari și miine ii fac albi. Cu documente cu tot".