La turneul final cei mai violenti fani vin de pe Vistula

Coasta de Fildes si Trinidad-Tobago primesc botezul focului, Brazilia nu a ratat nici o editie, SUA - tara in care, la nivelul interesului public, fotbalul ramine un sport al viitorului - progreseaza totusi de la un turneu final la altul, iar Germania, organizatoare, revendica partea leului. Fiecare dintre cele 32 de participante la CM are o motivatie proprie in revendicarea victoriilor, atuurile fiind extrase din elementele nationale specifice.

Amintiri din vechea Germanie

De azi incepem sa prezentam fiecare tara ce va juca luna viitoare in Germania, serialul debutind cu reprezentativa Poloniei, componenta a grupei A, alaturi de tara-gazda, Costa Rica si Ecuador. Istoria Cupei Mondiale o consemneaza ca marea surpriza a precedentului turneu din Germania (1974), cind a fost invinsa doar de nemti, in semifinale, dar a intrecut Brazilia in meciul pentru medalia de bronz si a dat golgheterul turneului, Grzegorz Lato. Dupa trei ratari succesive ale calificarii, Polonia a mers la CM 2002, dar s-a clasat pe ultimul loc al grupei D, cistigind doar impotriva SUA. Echipa de acum este departe de a fi o forta in fotbalul mondial, dar fanii sai sint hotariti sa iasa prin orice mijloace in prim-plan.

Sa ne injunghiem in ordine

Organizatorii se tem cel mai tare de ultrasii polonezi si au de ce, pentru ca acestia au planificat deja mai multe batai pe durata turneului final si sint pe cale sa constituie "Liga Huliganilor". Considera ca marii lor rivali sint englezii, cu care au sansa de a se intilni, la Stuttgart, in optimi si carora le-au transmis de la Varsovia: "Spuneti-le fanilor englezi ca venim in Germania sa ii vinam! Daca vor refuza invitatia la lupta, ii vom ataca oriunde ii vom prinde".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.