Pentru ca nu a incasat bani din transferuri, DGFP Bucuresti va verifica contabilitatea clubului din ultimii cinci ani

Ascensiunea Sportului Studentesc in clasamentul Diviziei A pare surprinzatoare o data cu trecerea barierei de constanta. Desi voci din fotbal puneau jocurile excelente ale "studentilor" pe seama circumstantei, cu cinci etape inainte de final "focul de paie" s-a extins si echipa din Regie este creditata cu sanse reale la lupta pentru titlu, alaturi de Steaua, Rapid si eventual Dinamo, mai cu seama ca Mazilu si compania mai au de disputat meciuri directe cu principalele contracandidate.

"Surpriza istorica", de care vorbesc inclusiv jucatorii antrenati de Gigi Multescu, poate avea si o explicatie, alta decit "avintul tineresc" etichetat jucatorilor Sportului. Anume, faptul ca patronul "studentilor", Vasile Siman, a inchis "pepiniera" pentru Divizia A si nu a mai vindut nici un jucator in intersezon, spre deosebire de anii precedenti.

Fiscul a "blocat" transferurile

Un rol in aceasta schimbare de strategie, benefic sportiv, nu si financiar, il are cu siguranta si Fiscul. "Asteptam cu interes transferurile de la Sportul Studentesc", declara in intersezon Nicolae Stoina, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bucuresti, organism insarcinat cu recuperarea datoriilor cluburilor din Capitala. Cum Sportul are conturile blocate pentru datoria de 1,5 milioane de euro, iar Siman nu a infiintat alte societati care sa preia doar activele, orice sume incasate din eventuale transferuri ar fi ajuns direct in vistieria statului. Ceea ce l-a determinat pe patronul din Regie sa sisteze vinzarea de jucatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.