Noua echipa de gimnastica a adus cinci medalii de la Europenele de la Volos, cu trei peste obiectivul initial.

Misiune indeplinita. Cele cinci gimnaste romance - Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Alina Stanculescu si Floarea Leonida - au revenit in tara ieri dupa-amiaza, cu intirziere si cu bagajele ratacite, aducind nu mai putin de cinci medalii - doua de aur, una de argint si doua de bronz -, cu trei mai multe decit era prevazut inainte de Europenele de la Volos. Chiar daca multi i-au prezis sfirsitul, dupa plecarea de la lotul olimpic a antrenorilor Octavian Bellu si Mariana Bitang, gimnastica feminina romaneasca obtine in continuare performante. In Grecia, lotul de senioare, coordonat de Nicolae Forminte, a obtinut primul loc in clasamentul pe medalii (5), fiind urmat de Italia (2) si Rusia (2).

"Pe total sint multumit. A iesit exact cum mi-am propus. A fost dureros ca la echipe am pierdut la doar o zecime. Dar in finalele pe aparate am demonstrat ca avem un lot mai bun decit celelalte care au concurat aici la Volos. Este bine ca echipa feminina de gimnastica a Romaniei se mentine in top. Asta inseamna ca strategia aplicata impreuna cu Federatia a dat roade", a declarat Nicolae Forminte.

Retragere in glorie

Pentru Catalina Ponor, intrecerea continentala de la Volos a avut o semnificatie aparte, tripla campioana olimpica de la Atena hotarind ca aceasta este ultima ei competitie ca gimnasta. "Nu se putea ceva mai frumos decit sa-mi inchei cariera cu o medalie de aur. Si aceasta medalie de aur, pe care am cucerit-o la birna, este cea pe care mi-am dorit-o cel mai mult, care imi lipsea foarte mult. Mi-am dorit sa am un sfirsit de cariera frumos si iata ca visul mi s-a implinit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.