Pana cu o ora inainte de joc, romanii castigasera prin neprezentare primul meci al serii. Cei peste 1.500 de suporteri ai Stelei au intrat pe stadion cam in momentul in care fanii lui Middlesbrough mai comandau o ultima bere in pub-urile orasului. Veniti din Bucuresti, dar si din toate colturile Marii Britanii, stelistii au ocupat un sfert de peluza, dar au umplut tot stadionul cu scandarile si cantecele lor.

Bannerele, mai cuminti decat in alte ocazii, s-au referit la importanta istorica a momentului, iar cel mai direct si sincer dintre ele a fost "20 de ani sunt de ajuns, vrem Cupa UEFA". Tacerea englezilor s-a spart cu 20 de minute inainte de primul fluier. Adunati de prin pub-uri si case de pariuri, fanii lui Boro au egalat meciul lor cu stelistii printr-o coregrafie afisata pe o peluza intreaga, pe care se putea citi "Eindhoven 2006". Meciul fanilor se incheiase la egalitate. Ca romani, nu ne ramanea decat sa speram ca si in iarba urma sa se termine la fel.

Suporteri. Fanii Stelei au parasit Londra ieri dimineata, cu sase autocare in care s-au aflat 300 de suporteri. Alti 400 s-au deplasat la meci cu masinile personale. Romanii au fost intampinati de politisti cu 40 de mile inainte de intrarea in orasul britanic, au fost controlati la sange, iar apoi escortati la stadion.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.