Golul marcat de Giuly pe "San Siro" s-a dovedit decisiv. FC Barcelona a reusit sa incheie cu scor "alb" confruntarea din mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor cu AC Milan si sa se califice in ultimul act al competitiei. Catalanii si-au luat astfel pe deplin revansa fata de milanezi pentru infrangerea suferita in finala din 1994 a Ligii, disputata la Atena, cand italienii s-au impus cu 4-0. Ultimul act al acestei editii va opune pe data de 17 mai, pe arena "Stade de France", echipele Arsenal Londra si FC Barcelona.

Miercuri seara, milanezilor nu le-a iesit mare lucru. Chiar daca gazdele se aflau in avantaj dupa victoria repurtata in mansa tur, elevii lui Carlo Ancelotti nu au reusit sa puna mari probleme la poarta lui Valdes. Italienii au marcat totusi o data prin Sevcenko in minutul 68, dar arbitrul german Markus Merk nu a validat golul din cauza unui presupus fault la Puyol. Barcelona a ramas fidela jocului sau obisnuit si a evoluat ca si cum pe "San Siro" scorul ar fi fost 0-0, cu pase rapide, cu mingi pe jos, pase dintr-o bucata, un joc simplu, curat, din partea unor fini tehnicieni cum sunt Deco, Iniesta, Ronaldinho ori Eto’o.

De altfel, camerunezul a ratat o buna ocazie inca din minutul 3 al meciului, cand, servit de portughezul Deco, l-a luat la tinta pe portarul Dida. Tot atacantul african a avut sansa golului in minutul 17, cand "veteranul" Costacurta i-a blocat sutul in fata portii. Catalanii s-au dovedit in continuare agresivi la mijlocul terenului si au mai beneficiat de o sansa de gol in minutul 21, cand Ronaldinho a sutat puternic, dar fara emotii pentru Dida.

De partea cealalta, milanezii au avut doua replici palide prin Sevcenko si Pippo Inzaghi. Ucraineanul a trimis insa din vole pe langa poarta iar "Canibalul" a ratat preluarea in careu la o faza care ar fi putut deveni periculoasa pentru goal-keeper-ul gazdelor.
Clasa lui Ronaldinho a iesit din nou la iveala in minutul 53. Brazilianul l-a intors atunci pe Stam, l-a lansat pe Giuly, iar francezul a centrat in fata portii pentru fundasul brazilian Belletti, insa acesta a ratat intalnirea cu mingea. Oaspetii au mai incercat cate ceva pe final, dar toate tentativele lor au fost neutralizate de defensiva Barcelonei, astfel ca meciul s-a incheiat in ecourile imnului echipei gazda, fanii sarbatorind astfel calificarea formatiei lui Frank Rijkaard in finala Ligii Campionilor.

Rijkaard se teme de englezi

Antrenorul Barcelonei, Frank Rijkaard, considera ca adversara echipei sale din finala Ligii Campionilor este extrem de periculoasa. "Arsenal este o mare echipa. A meritat sa ajunga in finala si va fi o rivala foarte periculoasa. Nu se poate vorbi de favoriti, pentru ca o finala este intotdeauna unica si fiecare formatie are 50 la suta sanse de castig", a declarat tehnicianul olandez la sfarsitul partidei cu AC Milan.

Rijkaard a mai marturisit ca se astepta ca partida cu Milan sa fie una foarte tacticizata. "Ne asteptam la o partida in care, pe masura trecerii timpului, Milan sa riste mai mult. In cea de-a doua repriza a trebuit sa muncim din greu in defensiva deoarece italienii au iesit mai mult la atac. Acum, obiectivul a fost indeplinit. Ne doream foarte mult sa ajungem in finala si echipa a suferit enorm pentru a reusi asta", a incheiat "principalul" catalanilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.