Intre esecurile cu Jiul si FC Vaslui, un drum la detectorul de minciuni si o victorie la Pitesti, Nationalul a gasit timp sa snopeasca Farul (4-1) si sa se califice en-fanfare in finala Cupei.

Australianul Ryan Griffiths a facut spectacol, punctand de trei ori pentru o victorie clara. Eroul "bancarilor" ar putea ajunge din vara in Ghencea, acolo unde ar putea face pereche in ofensiva cu Ionut Mazilu, internationalul Sportului fiind si el curtat de Steaua.

Griffiths a venit la FC National in vara anului 2004, cand antrenor era chiar Olaroiu. Atacantul de 25 de ani a fost pana in acest sezon cel mai putin folosit dintre toti stranierii din Cotroceni. In mandatul lui Landi a evoluar doar 8 meciuri si n-a marcat nici un gol. Abia in acest campionat a prins echipa, primele sale reusite in Divizia A sosind la meciul cu Dinamo, 2-0 in tur, in Cotroceni.

Cei 200 de suporteri ai "marinarilor" si-au admonestat favoritii scandand "Sunteti penibili" si cerand demisia antrenorului sarb Vukotic. Fanii constanteni, care au parasit meciul inainte de final, au taxat atitudinea jucatorilor si conducerii, aflati de mai mult timp in "silenzio stampa" prin bannere de protest: "Fl. Lungu = un neuron blond", "Noncaractere = Nonperformanta" si "Nu ne mai tratati cu spatele, riscam sa devenim gay".

Vrea finala in China! Presedintele CA al FC National, Constantin Iacov, a glumit spunand ca ar dori ca partida cu Rapid, de la 7 iunie, din ultimul act al Cupei Romaniei, sa se joace in China, dupa ce ultimele trei finale ale acestei competitii s-au disputat pe teren neutru, chiar pe arena din Cotroceni! Daca Rapid castiga campionatul, Nationalul se va califica in Cupa UEFA indiferent de rezultatul finalei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.