Calificarea ar aduce Romaniei o echipa in grupele Ligii din 2007

Anglia poate deveni pentru Steaua tarimul fericirii, in cazul in care echipa lui Olaroiu pleaca neinvinsa de pe Riverside Stadium sau pierde la un punct diferenta, cu gol marcat. Profetia lui Becali, care vedea echipa sa in finala Cupei UEFA, s-a transferat dintr-o "aroganta" a proprietarului intr-o performanta care se afla la 90 de minute distanta.

Vedete recuperate

Sosita in Insula cu un avantaj fragil, echipa din Ghencea are si handicapul de a nu putea folosi doi dintre jucatorii ei de baza: Paraschiv si Banel Nicolita. "Boro", in schimb, i-a recuperat pe Southgate, Viduka si Riggott, dar l-a pierdut pe portarul titular, Schwarzer, si atmosfera in vestiar a devenit tensionata, mai multi jucatori acuzindu-l pe antrenor ca se gindeste mai mult la nationala Angliei.

Cu o forta de atac remarcabila, oferita de Yakubu, Hasselbaink si starul australian Mark Viduka, Middlesbrough a reusit rasturnari senzationale de scor, ba chiar a reusit sa bata Chelsea cu un 3-0 neasteptat. Daca pentru "Boro" calificarea in finala Cupei UEFA ar fi prima performanta internationala din istoria clubului, Steaua s-a mai aflat de doua ori in ultimul act al unei cupe europene.

Stelistii au plecat ieri la prinz spre Anglia, cu un charter care l-a costat 100.000 de euro pe Gigi Becali. Machedonul nu a urcat insa in avion, el urmind sa ajunga astazi in Marea Britanie. Delegatia, condusa de Mihai Stoica, i-a cuprins si pe suspendatii Nicolita si Paraschiv, dar a fost vaduvita de prezenta lui Marius Lacatus. Presedintele stelist este la cutite cu "Meme" Stoica si se pare ca va pleca in Panama la sfirsitul acestei saptamini, ca antrenor al echipei nationale.

Enigma Iacob

"Englezii nu au cu ce sa ne surprinda", a spus Olaroiu la plecare, antrenorul Stelei avind la ora actuala un singur loc vacant in echipa de start: al doilea virf de atac. Iacob nu este inca perfect refacut dupa accidentarea de acum o luna, cea mai plauzibila solutie pentru prima linie a Stelei fiind Andrei Cristea, alaturi de Nicolae Dica.

"Nu sint defel optimist, mai ales in conditiile in care Oli nu se poate folosi de 11-le de baza, dar sint increzator. Nu stiu daca este de-ajuns acest 1-0, in fotbal se poate intimpla orice. Dupa 0-0 la Bucuresti, nimeni nu se astepta sa batem la Betis, iar dupa acel 2-0 de la Valencia, nimeni nu ne dadea sanse", a spus ieri-seara Mihai Stoica, oficialul stelist adaugind ca ar prefera un 0-0 care sa duca echipa in finala de la Eindhoven.

Infernul de pe Riverside

De partea cealalta, Steaua ar putea primi intariri de la muncitorii romani din Anglia si Irlanda.

Implicatiile returului semifinalelor Cupei UEFA trec cu mult peste marginile gazonului. Daca perspectiva jucarii finalei celei de-a doua competitii continentale poate fi un stimulent suficient pentru jucatorii celor doua formatii, un rol important il vor reprezenta, asemenea primei manse de pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", suporterii prezenti in tribune. In acest sens, britanicii au invocat mobilizarea generala pentru a crea o atmosfera intimidanta pentru romani.

"Nu ratati acest meci! Jucatorii au nevoie de voi. Chiar daca n-ati mai fost vreodata la o partida a lui Boro, aceasta e ocazia. Va fi o experienta care va va schimba viata! Cei care vor fi prezenti pe stadion sa cinte din toata inima, sa creeze o atmosfera cum nu a mai fost pe Riverside, chiar si peste noaptea magnifica cu Basel", indemna directorul executiv al lui Middlesbrough, Keith Lamb, initiativa la care s-a alaturat si antrenorul Steve McClaren.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.