Pentru prima data dupa multi ani, topul castigurilor coincide cu cel al geniilor fotbalului. Considerat cel mai valoros fotbalist din lume la ora actuala, brazilianul Barcelonei, Ronaldinho, este primul si intre cei mai bine platiti fotbalisti din lume. Cu 23 de milioane de euro, el ii devanseaza pe Beckham (18) si Ronaldo (17,4).

In varsta de 25 de ani, Ronaldinho si-a triplat, practic, veniturile fata de anul anterior, cand a ocupat pozitia a 11-a in aceeasi ierarhie. "Balonul de Aur" din 2005 a beneficiat de noul contract semnat cu FC Barcelona, care i-a adus un salariu de 8,5 milioane euro pe sezon, plus primele de joc, precum si de numeroasele contracte publicitare, a caror valoare totala este de aproximativ 14 milioane euro.

Castigurile lui David Beckham (31 de ani) s-au redus din cauza absentei primelor si a pierderii unor contracte publicitare. Englezul, care anul trecut a avut venituri de 25 de milioane de euro, trebuie sa se "multumeasca" in acest an cu 18 milioane: 6,4 milioane din salariu si 11,6 milioane din publicitate. Insa, averea lui Beckham e estimata la 180 de milioane de euro. De altfel, el a fost cel mai bine platit jucator din lume in ultimii trei ani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.