O ordonanta de urgenta aflata pe masa premierului prevede trecerea Agentiei Nationale pentru Sport in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor

Asociat cu Educatia, pasat la turism si Sanatate, sportul romanesc ar putea sa bata pas cadentat in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), dupa un model suedez perorat cu ani in urma de Ion Iliescu in politica si economie. Este vorba despre o idee mai veche a cuplului Ion Tiriac - Octavian Morariu, care ar urma sa fie pusa in practica de ministrul Vasile Blaga.

Cu zece zile in urma, acesta a depus pe masa primului-ministru o ordonanta de urgenta prin care pretinde trecerea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) in subordinea Ministerului de Interne, motivind o mai buna administrare la nivel local (,,dispunem de capacitatea necesara de administrare si a acestui domeniu’’, se precizeaza in expunerea de motive). Desi solicita ca trecerea sa fie in aceeasi structura, cu acelasi personal si salarii, Vasile Blaga vrea ca toate fondurile agentiei sa fie incluse in cele ale MAI.

Nu se stie cu exactitate care este in momentul de fata patrimoniul ANS, in prezent lucrindu-se la un inventar al bazelor sportive.

Blaga a anticipat miscarea din ianuarie

In 2004, pe cind ocupa functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Morariu avea doua obiective in strategia sa de dezvoltare a educatiei fizice si sportului pe perioada 2005-2009. Primul era transformarea COR in COSR - obiectiv indeplinit, iar al doilea - trecerea ANS in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. Rezultatele alegerilor legislative i-au dat insa peste cap planurile lui Octavian Morariu. Dar doar pentru un an, pentru ca actuala conducere a MAI a preluat-o. In ianuarie 2006, la festivitatea de premiere a sportivilor clubului CS Dinamo, ministrul Vasile Blaga a vorbit pentru prima oara despre intentiile sale. Dupa felicitarile de rigoare, ministrul de Interne a afirmat ca, dupa parerea lui, ,,sportul trebuie sa treaca in subordinea MAI’’, avind probabil proiectul de ordonanta deja realizat.

ANS se opune

Initiativa MAI nu este pe placul actualei conduceri a Agentiei Nationale pentru Sport. ,,Nu inteleg de ce atita graba. Personal nu vad nici macar trei idei care sa fie in favoarea acestei miscari. Traiesc cu speranta ca nu se va da drumul acestei ordonante de urgenta’’, a declarat presedintele ANS, Gheorghe Florian, membru PUR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.