Iorgulescu a scos titularii pe taraba

Clubul de fotbal FC National seamana in aceste zile cu un aprozar. Gino Iorgulescu, presedintele gruparii bancare, e decis sa vinda toti jucatorii valorosi, fara sa se gindeasca la ziua de miine. Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Marius Popa, Adrian Olah si Gabriel Cinu au ajuns la Poli Timisoara, Flavius Moldovan a semnat cu Rapid, iar nigerianul Abiodun Agunbiade si australianul Wayne Srhoj sint pe cale sa fie achizitionati de Universitatea Craiova.

Dinel Staicu, patronul oltenilor, ar fi interesat si de serviciile atacantului Octavian Chihaia, care este vazut ca o solutie ideala pentru inlocuirea camerunezului Jeremie Njock, transferat la echipa belgiana Mons.
In ciuda acestor plecari masive din Cotroceni, Gino Iorgulescu nu s-a aratat deloc ingrijorat de soarta Nationalului: "Pina la urma, cea mai mare pierdere o reprezinta Caramarin. Cred ca putem face fata in retur cu actualul lot. Obiectivul nostru ramine calificarea intr-o cupa europeana". Renuntind la jucatorii tineri, Nationalul s-a intarit cu "pensionari": Marius Sumudica si Liviu Ciobotariu, ambii avind 34 de ani. "L-am fortat pe Olaroiu sa plece la Timisoara pentru a scapa de datorii. Altfel, Nationalul n-ar fi putut supravietui in prima divizie. N-avem puterea sa achizitionam jucatori. Noi ii luam gratuit si apoi in vindem", ne-a declarat ieri Iorgulescu.

Contestat de pensionari

Presedintele bancarilor si-a manifestat dorinta de a conduce din vara destinele Universitatii Craiova: "A fost o discutie mai veche cu patronul Dinel Staicu. Deocamdata insa trebuie sa ma ocup de FC National. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promis la un moment dat ca Primaria Capitalei va prelua echipa. Daca se va tine de cuvint, atunci poate plec la Craiova".
Dupa discutiile purtate cu Dinel Staicu, Gino Iorgulescu s-a intilnit ieri cu grupul de suporteri ai Nationalului care i-au cerut demisia: "Imi vine sa rid. Practic, acei fani sint niste pensionari. I-am intrebat daca platesc abonamente lunare sau cotizatii la club. De rusine, n-au mai zis nimic".

Landi a debutat cu stingul

Aflati in turneu in Cipru, "bancarii" au pierdut ieri un meci amical disputat cu formatia rusa Energya Vladivostok, scor 0-1. Italianul Roberto Landi, noul "principal" al echipei din Cotroceni, a avut parte de un debut nefericit. Meciul a fost deosebit de tensionat, un jucator rus fiind eliminat dupa un atac dur asupra lui Sumudica. Arbitrul n-a permis, intr-o prima faza, schimbarea jucatorului dat afara, iar rusii au vrut sa se retraga de pe teren.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.