Doua dintre meciurile etapei a 24-a s-au disputat ieri: Gloria Bistrita - Politehnica Iasi si FC Vaslui - Poli Timisoara. Dintre cele patru echipe angajate in cele doua dispute, numai una, FC Vaslui, este implicata in zona retrogradarii, confruntarea ei cu "Poli" fiind una de o importanta deosebita pentru viata acestei echipe promovate anul trecut in primul esalon al fotbalului romanesc.

Daca va reusi sa se salveze, inseamna ca eforturile investitorului Adrian Porumboiu si alte antrenorului Mircea Rednic vor fi incununate de succes. Sigur ca pana la mal, vasluienii vor mai avea serios de inotat si multe se mai pot intampla, dar grosul sperantelor se vor narui daca ei nu vor castiga partida cu ambitioasa echipa a lui Gica Hagi.

In alta ordine de idei, cea mai interesanta confruntare a etapei, se pare, este cea din Gruia, ultimul meci pe acest teren al clujenilor inainte de a se "muta" la Dej, pentru celelalte partide pe care le mai au de sustinut pe teren propriu pana la sfarsitul campionatului. Motivul? Reconditionarea arenei clujene.

Ar fi prea mult...

... ar fi prea mult pentru Sorin Cartu si echipa sa ca sa mai inregistreze inca un esec in acest retur. Partida cu FC National nu este una oarecare, pentru ca nici echipa din Parcul cu Platani nu este una oarecare. Pentru ca nici echipa din Parcul cu Platani nu este una oarecare. E o echipa care joaca sa castige puncte pretioase pe care apoi sa le vanda pe bani pretiosi. De fapt mai corect spus ar fi sa spunem "banii buni".

Rezultatele de la Petrosani si cu Vaslui din Cotroceni vin sa confirme chestia asta, iar povestea cu detectorul de minciuni al lui Constantin Iacov e doar una ade adormit copii. Cert ramane faptul ca Argesul va trebui sa-si incordeze toate puterile, sa-si adune toate energiile pentru a castiga acest meci. Greu ii va fi dar toata lumea se va bucura daca pitestenii le vor da o lectie de fotbal jucatorilor lui Bergodi!

Pandurii lui Ungureanu

Viorel Hizo a fost demis de la conducerea echipei din Tg. Jiu dupa esecul neasteptat din confruntarea cu CFR Cluj-Napoca. In locul "Dulaului" a venit "Roscatul", cum i se spunea lui Nicolae Ungureanu cand juca la Universitatea Craiova, echipa intrata in legenda fotbalului romanesc. Acum el va incerca in Regie sa obtina macar un punct intr-o confruntare cu una dintre cele mai in forma echipe din campionat, Sportul Studentesc. Alb-negrii traverseaza una dintre cele mai faste perioade din istoria lor si numai daca vor juca slab iar gorjenii foarte bine se poate intampla minunea. Va insemna Ungureanu socul care le va da aripi oltenilor?

Punctele salvatoare?

Minerii din Vale primesc replica otelarilor care au fost "desfiintati" ca jucatori de giulestenui in restanta de miercuri. Jiul are 23 depuncte, Otelul cu unul mai putin. Pentru a se departa de zona in care mai bantuie stafia retrogradarii ambele echipe au nevoie acuta de puncte. Un meci egal le mentine in zona nisipurilor miscatoare. O victorie o departeaza pe echipa care o va obtine cel putin pentru moment de aceasta zona. Daca facem abstractie de ce s-a intamplat in Giulesti, trebuie sa spunem ca Otelul s-a dovedit a fi o nuca tare in partidele pe care le-a jucat in deplasare. Apropo de Dinamo, Bacau, Cluj-Napoca. Numai ca si petrosenii au invatat sa castige pe teren propriu. Asa ca va fi un meci de "care pe care".

"Cainii rosii" in Gruia

In tur dinamovistii au castigat la scor partida cu jucatorii pregatiti de Dorinel Munteanu! A fost 5-0 pentru "cainii rosii", cea mai severa infrangere suferita de ceferistii din Gruia in actualul campionat. Asa ceva ei nu uita si sunt convins ca n-au uitat. Baietii lui Dorinel isi vor dori neaparat revansa. Nu sunt sigur ca o vor si obtine pentru ca un esec le va diminua mult sansele in lupta pentru titlul de campioana jucatorilor pregatiti de Florin Marin, din randul carora va pleca, din vara, Florentin Petre. Unde? La vecinii de la sud de Dunare. Bravo lui! Era si timpul ca sa incerce si el, asa cum au facut-o majoritatea coechipierilor lui. In Gruia va fi, deci, un meci pentru revansa sau unul pentru continuarea luptei pentru titlul de campioana. Depinde de tabara din care privesti disputa.

Giulestenii sunt pe val

Echipa lui Razvan Lucescu este neinvinsa in retur! In ultimele partide a castigat la scor: 3-0 cu Dinamo, 4-1 la Iasi si 4-0 cu Otelul. A marcat 11 goluri si a primit doar unul de la... Balba! Aceste succese, plus bunele evolutii din Cupa UEFA, au avut ca rezultat imediat "urcarea" echipei pe podiumul campionatului, in coasta lui Dinamo si Steaua.

Daca vor invinge si pe FCM bacau in Giulesti, atunci cele doua "mari" ar trebuie sa se teama. Pentru ca nici Steaua, nici Dinamo (mai ales) nu etaleaza un fotbal atat de modern si de eficient ca jucatorii din Grant. Se stie ca Bacaul cunoaste doar lectia apararii, a destramarii atacurilor adverse. Nu cred insa ca cei din orasul lui Bacovia vor reusi sa stavileasca tavalugul alb-visiniu, cu atat mai mult cu cat jucatorii lui Popovici sunt apasati si de spectrul retrogradarii, ei fiind detinatorii "lanternei rosii".

Steaua lui Gigi si a lui.... Dumnezeu

Indiscutabil ca Farul Constanta este un adversar incomod pentru orice echipa, chiar si pentru campiona tarii care se prezinta la intalnirea cu "marinarii" lui Vukotici dupa marea confruntare de joi cu Middlesbrough, din semifinala Cupei UEFA. Stelistii sunt efectiv "storsi" dar nu cred ca atat de mult incat sa rateze o victorie absolut obligatorie daca vor sa-si mentina intacte sansele de a castiga din nou titlul de campioana. Gurita si Liviu Mihai sunt jucatori de temut pe contraatac.

Numai ca Steaua are cea mai buna aparare din campionat si un "vartej" in fazele de atac care pot da peste cap orice aparare. Farul nu se mai gandeste decat la Cupa Romaniei, Steaua se mai gandeste si la returul cu englezii iar in campionat i-a mai venit pe cap si un Rapid nelinistit, bataios, pus pe fapte mari. Steaua are insa puterea sa treaca peste toate obstacolele ivite, asta desigur si cu eforturile lui Gigi Becali de a atrage si pronia cereasca, rugandu-se chiar si la Muntele Athos.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.