Cind nu este ocupat cu capturarea echipajelor de la serviciile secrete care il filează, Nicu Gheară se ocupă de petreceri. In urmă cu o săptămină, temutul personaj al lumii interlope și-a sărbătorit ziua de naștere, alături de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Nae Manea, Bogdan Stelea, finul Eugen Trică (fotbalist care i-a făcut cadou un ceas de argint) și alți prieteni apropiați in barul "Life" din Piața Romană, proprietatea lui Adrian Mutu.

Simbătă seară, la Focșani, a avut loc botezul lui Luca Ioan, fiul arbitrului Marius Martiș, implicat in recentul scandal legat de tilhăria pe care a comis-o in 1992, pe cind avea 18 ani. Nașul lui Martiș jr. a fost chiar Nicu Gheară, om de afaceri și președinte al Asociației Fotbaliștilor Romani (AFR), reintors in țară după ce și-a petrecut vacanța la schi in Austria pentru a demonstra că nu se teme de eventualele anchete care l-ar putea viza după arestarea fraților Cămătaru. Gheară, la braț cu soția sa Mihaela, a venit la Odobești insoțit și de luptătorul de K1 Ionuț Iftimoaie, dar și de cele două componente ale trupei Spicy, cărora le-a facilitat anul trecut realizarea unui videoclip pe iachtul lui Adrian Mutu.

Adi de Vito, alături de Adi de la Vilcea

Petrecerea ocazionată de botezul micuțului Luca Ioan a avut loc la restaurantul Hotelului Fashion Center din Focșani, iar la ea au fost prezente mai multe personalități din lumea sportului: fotbalistul Narcis Răducan, ex-arbitrul petroșănean Ion Danciu, antrenorul Unirii Focșani, Ionel Augustin, dar și unii arbitri vrinceni din Lotul Național: Ionică Serea, Vasile Burga, Dănuț Dumitriu și Lucian Sirbu. Atmosfera a fost intreținută de Adi de Vito, Adi de la Vilcea, Pepe și chiar de Ion Danciu, care a cintat citeva melodii romanești vechi. Invitații, in frunte cu Gheară, au făcut dedicație după dedicație, maneliștii fiind cei mai ciștigați, mai multe mii de euro fiind oferite "pe țambal".

Arbitrul Martiș a fost condamnat pentru tilhărie

Marius Martiș a ținut săptămina trecută prima pagină a ziarelor de sport. El a fost condamnat pentru tilhărie, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, și, conform regulamentului intern al CCA, vizat de Federația Romană de Fotbal, nu avea voie să facă parte din corpul de arbitri. Conform rechizitoriului, pe 31 martie 1992, Martiș, care avea atunci 18 ani, și alți trei prieteni, l-au deposedat pe cetățeanul turc Mustafa Necat, de 2.695 de dolari. In urma plingerii și a anchetei derulate, pe 6 decembrie 1995 a fost dată sentința 2877, care il condamna pe Martiș la 2 ani și două luni de inchisoare cu suspendare și o supraveghere de 4 ani și două luni.

Intre timp, arbitru a fost reabilitat, iar Ion Crăciunescu spune că merită o a doua șansă in viață, că nu există suspiciuni cu privire la activitatea sa, astfel că a fost promovat in corpul de elită in urma prestațiilor sale pe terenul de fotbal și nu in afara acestuia.