Vineri dimineata, in jurul orei 7.00, o voce grava anunta telefonic o mare tragedie. Lia, sotia lui Toni Alexe, fostul capitan al echipei nationale de baschet, a ramas incremenita linga aparatul telefonic. Sotul sau murise. Fetita celor doi, Paula, in virsta de noua ani, se pregatea sa plece la scoala. Lia stia ca Paula isi iubea tatal mai mult decit orice pe lume si incerca sa nu izbucneasca in plins. N-a reusit. I-a spus fetitei ca taticul sau a avut un accident de circulatie. "Mami, sa te duci la Sinaia si sa mi-l aduci pe tati intreg!", a strigat fetita printre lacrimi, povestesc prietenii familiei.

Joi seara, dupa calificarea echipei CSU Asesoft Ploiesti in faza finala a FIBA Europe Cup, Toni Alexe a plecat spre casa, la Oradea, pentru a-i face o surpriza fiicei sale, Paula. Toni avea obiceiul s-o ia pe Paula de la scoala. Sportivul isi propusese ca, la ora 12.00, Paula sa se trezeasca cu el in fata scolii, spune baschetbalistul oradean Serban Sere, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Toni. Nici sotia si nici prietenii nu puteau fi convinsi ca Toni s-a stins din viata. "Ne-am gindit ca e grav ranit, dar n-am crezut nici o clipa ca va muri", afirma Victor, un alt prieten al familiei Alexe.

Imediat dupa ce a primit tragica veste, sotia lui Toni a sunat un medic, prieten de familie, si au plecat impreuna spre Sinaia, cu speranta ca baschetbalistul mai poate fi salvat. Lia a ajuns la locul accidentului concomitent cu mama lui Toni, venita de la Constanta. Mama si sotia au cazut de acord ca inmormintarea celui care a fost unul dintre cei mai buni baschetbalisti romani sa aiba loc la Oradea. Pe drumul spre Oradea, s-a ivit o problema. Aceasta era fetita. "Pentru Paula era o disperare mare. Ea e la virsta cind intelege si nu prea despre ceea ce se intimpla. Fetita repeta un lucru, ca il vrea pe tatal ei inapoi", rememoreaza Serban Sere. Pentru a evita un soc, familia a decis sa trimita fetita departe, la Arieseni, acasa la niste prieteni, sub pretextul ca o sa mearga la sanius.

"Merita toate onorurile"

La dorinta familiei, priveghiul s-a tinut intr-un cadru restrins: doar rudele si prietenii apropiati, precum si fosti coechipieri de la Oradea. Familia Alexe a tinut sa fie oficiata o slujba de pomenire in memoria lui Toni. "Sintem aici si parca e un automatism. Am citit in ziare, am vazut la televizor, dar tot nu realizam ce se intimpla. Sintem constienti ca trebuie sa incurajam si familia, dar simtim nevoia sa fim si noi incurajati. Acum, spre exemplu, avem o dilema. Nu stim cum sa facem cu fetita, daca e bine s-o aducem la inmormintarea tatalui sau nu... Cu familia nu se poate discuta, e inmarmurita de durere", adauga Serban, prietenul lui Toni. Inmormintarea baschetbalistului este programata azi, la ora 14.00, in Cimitirul Municipal din Oradea. "Vrem sa-i gasim un loc in rindul intii la cimitir. Toni merita toate onorurile", spune Serban, incercind sa-si stapineasca lacrimile.

Ancheta pentru bunurile disparute

Prietenii lui Toni sint hotariti ca, dupa inmormintare, sa solicite o ancheta cu privire la disparitia banilor si a ceasului. Sportivul tocmai luase salariul si avea o suma importanta la el. "Banii i-au disparut imediat dupa accident. Dar lucrul cel mai important era ceasul. Era o amintire draga si Toni nu se despartea niciodata de el. O sa avem noi grija sa fie descoperiti autorii acestui gest incalificabil", incheie Serban Sere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.