Arunca tabla de sah cind pierde in fata tatalui sau, ii plac masinile de lux si venereaza somnul, iar luna trecuta a plins la un film

Elvetianul Roger Federer are sansa de a fi desemnat pentru a doua oara consecutiv Sportivul Anului, el fiind nominalizat din nou la obtinerea celei mai prestigioase distinctii care rasplateste performantele din sport, in general. Contracandidatii sai din acest an sint Fernando Alonso (cel mai tinar campion mondial de Formula 1), Lance Armstrong (septuplu cistigator al Turului Frantei), Ronaldinho (cistigatorul Balonului de Aur, Fotbalistul Anului la FIFA), Valentino Rossi (cvintuplu campion mondial) si jucatorul de golf Tiger Woods.

Nu stie sa piarda

Pe de alta parte, jucatorul elvetian de tenis recunoaste ca este dificil sa se faca o comparatie intre sporturi diferite, el spunind intr-un interviu acordat cotidianului "Miami Herald": "E greu de spus care e mai bun, fiindca sint multi baieti care au facut lucruri incredibile in sport, pe termen lung. Eu am succes in tenis, Tiger Woods in golf, Valentino Rossi in motociclism, iar Michael Schumacher in Formula 1". Rugat sa numeasca cinci adjective care il descriu, elvetianul a enumerat: "Onest. Pozitiv. Deschis. Destins. Vesel. Nici un adjectiv negativ. Sint pozitiv".

Totusi, liderul mondial al tenisului recunoaste ca are si momente cind are un comportament irational: "Sint un pierzator oribil si reactionez foarte rau cind pierd, indiferent daca e vorba de un joc de carti sau altceva. Cind pierdeam la sah, in fata tatalui meu, dadeam cu piesele de pamint. Nu cred ca se va mai intimpla asta vreodata, pentru ca am devenit matur si sint mult mai relaxat".

La dublu cu Stefani

Un tip inteligent, vorbitor a patru limbi straine, Federer nu si-a pus niciodata problema ca trebuie sa loveasca o minge pentru bani. Visul sau a fost sa devina sportiv, fotbalist sau jucator de tenis, iar acum si-l traieste. Nu vorbeste niciodata cu Dumnezeu, dar crede ca una dintre minunile tenisului ar fi sa joace la dublu alaturi de o stea a muzicii, Gwen Stefani, sau o vedeta de la Hollywood, Sharon Stone, ori alaturi de Michael Jordan.

Somnul este una dintre placerile careia nu-i poate rezista, iar dintre extravagantele sale remarca masinile de lux, acum mindrindu-se cu un Mercedes CLS-65. Federer nu este un fan al Internetului, iar la televizor urmareste documentarele de pe National Geographic. Ultima oara a plins luna trecuta, in timp ce se uita la un film american. Se afla in avion, nu-si mai aduce aminte titlul peliculei, stie insa ca nu era un film trist, dar deznodamintul l-a luat prin surprindere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.