Cei 14 membri ai gruparii sportivilor, cunoscuti publicului sub numele de "clanul Rosca", printre care si seful galeriei steliste, Gheorghe Mustata, vor ramane in arest dupa ce, ieri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins recursul acestora.

In fata instantei, avocatii "sportivilor" au contrazis cu vehementa teoria grupului organizat. "Este vorba de mai multe infractiuni, de dosare din 2003, 2004 si 2006 dintre care unele au rechizitorii incheiate si care au fost luate, conexate si din care a rezultat, cel putin asa cred procurorii, acest dosar de crima organizata", a precizat in pledoaria sa unul dintre avocatii grupului.

Acuzati de infractiuni de crima organizata, membrii grupului au fost arestati preventiv in 23 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, dupa audieri care au durat mai bine de 24 de ore.

"Coco" Anghel este in greva foamei de zece zile

Ion "Coco" Anghel, cel care potrivit procurorilor este liderul "gruparii sportivilor", se afla in greva foamei de zece zile. Motivul declarat este refuzul procurorilor de a-l confrunta cu restul grupului, lucru care potrivit acestuia ar demonstra ca nu era cunoscut de acestia. "Tineti cont de faptul ca asa-zisul lider, Coco Anghel, este considerat capul unor fapte la care nu a participat si despre care nu stia nimic. Este patronul a doua societati cu profit si cu toate acestea este acuzat ca ar fi talharit un barbat de la care ar fi luat un telefon mobil", ne-a declarat unul din aparatorii invinuitilor. In acest moment, Anghel sta singur intr-una din celulele arestului IGPR, fiind supravegheat medical.

La finalul sedintei de judecata, ceilalti 13 arestati au avertizat ca vor intra si ei in greva foamei daca nu li se va acorda dreptul la "vorbitor si pachet", lucru care le-a fost interzis in ultimile doua saptamani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.