Giulestenii n-au reusit sa treaca peste dezamagirea eliminarii din cupele europene si au obtinut ieri un singur punct dupa un joc palid, fara nici un orizont tactic. Dupa numai trei zile de la aristocraticul festin european, Rapidul s-a intors la picnicul traditional al Diviziei A.

Trecere greu de digerat, regrete dificil de inabusit, chiar si intr-un stadion arhiplin care i-a primit pe visinii cu aplauze. Dar meciul incepe si nu este timp de complimente. Fazele se succed pe derulare rapida in primele zece minute, cand se petrec patru mari ocazii, doua la poarta lui Coman, doua la cealalta. Pancu (2) zguduie bara transversala cu un sut de la 30 de metri, Vranjkovic (5) trage pe langa din centrul careului, stefan (7) reia cu capul afara din 8 metri si din nou Pancu (10) este aproape de a-l pacali pe Pustinjakovic cu un sut din unghi.

Apoi, ca la un semn, jocul adoarme. Echipele se regrupeaza, ocaziile se raresc. Gorjenii au curaj, Rapid rabdare. in minutul 30, Razvan Lucescu iese la marginea terenului, pentru prima data. Omologul sau, Hizo, abia daca statuse pe banca pana atunci.

Dupa pauza, intra Moldovan, Romeo Stancu si Burdujan. Degeaba! Oaspetii se plafoneaza intr-un circuit previzibil de pase, care inlesneste sarcina defensivei adverse. Pancu cerseste penalty (55), atacantii visinii nu scapa de marcaj, in timp ce Disney, singurul varf al Pandurilor, se distreaza cu Nicolae Constantin si cu Maftei si este aproape de 1-0 in doua randuri (60, 67). Spre final, publicul scandeaza "Steaua, Steaua", rabdarea lui Lucescu ajunge la limita, iar Hizo surade in timp ce il arunca in lupta pe debutantul Cazacu. La cum joaca Rapidul, nimic nu se mai poate intampla. "Dulaul" a luat un punct nesperat tocmai de la echipa de care este legat sufleteste cel mai mult.

"Nu meritam sa castigam in fata Pandurilor, dar pe mine nu ma veti vedea niciodata sa-mi critic proprii jucatori. Urmeaza Dinamo, un meci important."
Razvan Lucescu


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.