Proaspata semifinalista a Cupei UEFA a demarat un proiect similar scolii de fotbal de la Ajax. Construirea unei baze de cantonament la Pipera, aducerea unor juniori de valoare atat din tara cat si din strainatate, participarea la turnee internationale si schimburi de experienta cu cluburi puternice din Olanda, Franta sau Anglia sunt doar o parte din obiectivele Stelei la acest nivel.

Directorul sportiv al Stelei, Leonard Strizu, e cel care a inceput "revolutia" in pepinera "ros-albastrilor". In vara anului trecut, Strizu a hotarat sa faca o "curatenie totala". "De la un numar de 600 de copii am ajuns in acest moment la doar 200, din cauza unei baze de selectie foarte prost facute. Urmeaza ca si din acesti 200 de juniori sa mai triem, pentru a ramane doar cei care promit cu adevarat", a afirmat directorul sportiv.

O data cu inceperea acestui proiect, Leo Strizu a decis sa elimine definitiv "sistemul spagilor". "Din cauza "atentiilor" sufera fotbalul romanesc la acest nivel. Am fost nevoit sa "repar" ceea ce au "stricat" altii. Astfel, in ceea ce priveste antrenorii de la grupe, am preferat ca cei care nu isi dadeau interesul sa ramana doar cautatori de talente si sa ii inlocuim cu altii, care vor intr-adevar sa lucreze", a completat oficialul.

In acest moment, in curtea campioanei sunt noua grupe de copii nascuti intre 1990 si 1998, plus cei nascuti in 1988 si 1989, care evolueaza in Divizia C pentru echipa a doua a clubului, Steaua II. Alaturi de tehnicieni, copiii dispun de preparatori fizici, asistent medical, dar si de un antrenor care se ocupa doar cu portarii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.