Steaua are antrenor de clasa, Vasile Stanga. Are public pe masura. Cine nu crede, sa vada inregistrarile cu victoriile din vulcanul Polivalentei. Are psiholog excelent. Sa studiem finalurile de meci, in care "ros-albastrii" au spart barierele mintii si timpului, castigand cand nimeni nu se astepta. Si cu Vardar, in "sferturi", si cu Zagreb, in semifinale. Dar are si jucatori, mai ales ei.

Din lotul Stelei fac parte cinci jucatori ai caror parinti au cochetat cu acest sport. Microbul s-a mostenit, talentul s-a perfectionat. Poate asta e unul din secretele Stelei. Dar cine sunt ei?

Bogdan Voina. A venit in acest sezon de la formatia franceza Strasbourg, pregatita de tatal sau, Radu Voina, component al campioanei mondiale din 1974 si al echipei Steaua, castigatoare a CCE in 1977. Precum parintele sau, Bogdan, prietenul vicecampioanei mondiale Narcisa Lecusanu, e un jucator universal, care poate indeplini perfect sarcinile oricarui post din teren.

Stefan Birtalan junior. Are 21 de ani si a transformat cu o precizie de "killer" aruncarile de la 7 metri in meciul cu Vardar Skopje, din "sferturi". "Mai are de lucrat, dar ma bazez pe el", spune Vasile Stanga. Interul trebuie sa-si perfectioneze jocul in aparare si sa-si sporeasca forta de aruncare. Stefan Birtalan senior e chiar seful sectiei de handbal de la Steaua, este dublu campion mondial in 1970 si 1974 si titular in echipa care a luat CCE acum 19 ani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.