25 de gimnasti romani (12 fete si 13 baieti) vor concura, incepind de astazi, la cea de-a 49-a editie a Internationalelor Romaniei de la Ploiesti, ultima verificare inaintea Europenelor de la Volos.

Alaturi de competitorii romani, la startul intrecerii se vor mai alinia sportivi din Albania (1), Belgia (2), Bulgaria (4), Canada (2), Cuba (2), Cipru (5), Egipt (2), Franta (1) Germania (3), Ungaria (5), Israel (4), Italia (1), Luxemburg (3), Moldova (2), Portugalia (1), Elvetia (2) si Turcia (2). Retrasi din activitate dupa Mondialele din Australia, Marius Urzica si Ioan Suciu vor debuta la Internationalele Romaniei in calitate de arbitri. Daca la masculin, favorit la titlul de campion absolut este Razvan Selariu, la fete, Sandra Izbasa nu pare a avea rivala la medalia de aur de la individual compus.

"Am facut mai multe teste la Deva, iar concluzia a fost aceeasi: junioarele le bat cu citeva puncte pe senioare. Singura care le face fata este Izbasa. Pe ea mizez si la Europene. Este singura care imi poate aduce o medalie", a declarat antrenorul lotului olimpic feminin, Nicolae Forminte. In intrecerea de la feminin, se vor alinia la start si doua "veterane": Catalina Ponor si Floarea Leonida. Daca Floarea se afla la prima competitie oficiala dupa Mondialele de la Melbourne, Ponor vrea sa faca uitat esecul de la Cottbus, unde a ratat calificarea in finala de la birna.