Presedintele FRF va face lobby pentru ca fostul presedinte dinamovist sa-si recapete licenta de impresar

Invitat la OTV miercuri seara, Mircea Sandu a dezvaluit ca Dinamo a incercat sa-i fure selectionerul si a anticipat ca Ioan Becali isi va recapata licenta de impresar dupa ce mai junii sai colaboratori, Florin Prunea si Ionut Lupescu, l-au sanctionat pentru grave nereguli in cazul transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.

Dupa ce Dumitru Dragomir s-a pronuntat in favoarea lui Becali si a faptului ca acesta nu poate ramine fara licenta, si Nasu’ a facut lobby pentru fostul presedinte al lui FC Dinamo: ‘’Nu vreau sa influentez pe nimeni. Nu fac decit sa dezvalui in premiera ceea ce voi propune in sedinta Comitetului executiv. Nu mi se pare normal ca pentru o singura abatere, un om sa fie pedepsit pe viata. Dupa parerea mea, in regulament, ar trebui stipulate perioade concrete pentru abateri: o luna, sapte luni, doi ani. Dupa ce isi ispaseste pedeapsa, celui in cauza trebuie sa i se ofere sansa sa poata sustine din nou examen pentru a reprimi licenta de impresar. La fel ca si in cazul in care ti se ia carnetul de conducere, poti da un nou test pentru a-l recupera. Eu sint pentru ca Giovanni Becali sa-si poata recupera licenta de impresar’’, a spus presedintele FRF. Reamintim ca fostul presedinte dinamovist a ramas fara licenta si a fost amendat cu 40.000 de dolari, cazul aflindu-se acum in atentia DNA si a Directiei Cercetari Penale din IGP.

Cu nepotul la studii

Consecvent, chiar daca reprezinta un subiect sensibil pentru el, Mircea Sandu crede ca principiul reabilitarii se poate aplica foarte bine si nepotului sau, Robert, eliberat conditionat saptamina trecuta. Acesta fusese condamnat la cinci ani de inchisoare sub acuzatia de trafic si consum de droguri, dar a ispasit doar un an si jumatate de pedeapsa. ,,L-am vazut pe Robert, este afectat dupa aceasta perioada. Dar viata merge inainte. El s-a inscris la facultate si este decis sa inceapa o viata noua", a spus Nasu’, care a recunoscut ca a gresit cind si-a angajat nepotul la federatie.

Dinamo l-a vrut pe Piti

Mircea Sandu a mai dezvaluit ca oficialii din Stefan cel Mare l-au curtat pe selectionerul Victor Piturca. "Cu ceva timp in urma, Dinamo l-a contactat pe Piturca pentru a-i propune preluarea functiei de antrenor principal. I-au oferit un contract extrem de avantajos, dublu sau poate chiar mai mult decit primeste la nationala. Piti a refuzat insa oferta. A spus ca are de onorat un contract cu Federatia Romana de Fotbal si vrea sa-l duca la capat", a spus Mircea Sandu.

Amical cu Germania

In afara "susei" cu manelisti aranjata de Prigoana&Tarau in Statele Unite, in mai, conducerea FRF le-a pregatit ,,tricolorilor’’ un nou partener de pregatire pentru Euro 2008. Mircea Sandu a dezvaluit la "Fanatik" ca nationala lui Piturca va sustine anul viitor un meci amical cu Germania. Cele doua selectionate s-au mai intilnit in primavara lui 2004, la Bucuresti, atunci fotbalistii romani impunindu-se cu 5-1. "Pe 7 februarie 2007 vom juca un amical in Germania, cu reprezentativa tarii-gazda. Ramin de stabilit doar mici detalii", a spus Mircea Sandu.

FRF nu combate rasismului

Romania este una dintre cele 20 de tari care nu au apelat la fondurile UEFA alocate pentru combaterea rasismului, a declarat Patrick Gaser, reprezentant al forului european, prezent miercuri la meciul amical de la Sala Polivalenta, organizat in cadrul actiunii "Lasati rasismul in ofsaid!". "Federatia romana are, probabil, alte prioritati, dar va trebui sa apeleze la linia adoptata de noi", a spus Gaser, afirmind ca UEFA pune la dispozitie 50% din valoarea programelor inaintate de federatiile nationale, dar nu mai mult de 50.000 de franci elvetieni. Si secretarul general al Retelei Europene a Organizatiilor de Romi, Valeriu Nicolae, a acuzat conducerea FRF ca nu a accesat fondurile alocate de UEFA actiunilor impotriva rasismului: "Este inadmisibil, mai mult in acest sens a facut presa".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.