Steaua s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA in dauna Rapidului! Bravo invingatorilor, onoare invinsilor! De fapt, nimeni n-a pierdut, ci cu totii am castigat. Am obtinut respectul Europei, ne-am recapatat demnitatea europeana si stim din nou sa ne bucuram cu adevarat.

Asta e performanta! Nu o victorie izolata cu o mare echipa a lumii, ci o reprezentanta a noastra in semifinalele Cupei UEFA.

Prima repriza a fost surprinzator de tacticizata, avand in vedere jocul din tur. Steaua a facut presing in jumatatea adversa, dar asumandu-si destule riscuri in defensiva, pentru ca a lasat putin oameni acolo. Desi nu s-a vazut in prima jumatate de ora, Buga a ratat incredibil din 6 metri. Omul caruia nu-i este greu sa-i inscrie un gol cu calcaiul lui Hamburg, a avut dificultati in a impinge mingea in poarta din marginea careului mic. Rapidistii isi pun mainile in cap, insa nu au timp sa se planga, deoarece nevoia inscrierii unui gol ii impinge de la spate. Trupa lui Razvan Lucescu a reusit, in prima repriza, sa duca destul de usor mingea in fata portii, insa problemele au aparut la finalizare.

Repriza secunda incepe cu doua ratari ale Stelei. Goian si Cristea au fost aproape de a marca, insa aceste ocazii au venit pe fondul avantarii rapidistilor in atac. Arbitrul Medina Cantalejo a demonstrat ca are o simpatie pentru culorile ros-albastre, pentru ca dupa ce a favorizat Barcelona in meciul cu Real, acum le-a refuzat un penalty giulestenilor la Buga, cand "Pele" si-a preluat mingea spre poarta, iar P. Marin l-a tinut de tricou pe rapidist. Urmeaza o reluare periculoasa a lui Banel la poarta lui Coman, raspunsul Rapidului venind prin trasorul lui Emil Dica de la 35 de metri.

In ultimele 20 de minute, Steaua a evoluat asa cum a incercat sa anticipeze Olaroiu jocul giulestenilor in acest retur: s-a retras si a preferat contraatacurile.
Cea mai mare oportunitate de gol a ratat-o Emil Dica in minutul 89. Fostul pitestean a avut ocazia de a-i duce pe ai sai in semifinale, dar mingea trimisa de el spre poarta goala a fost respinsa in corner de Nesu.

De aici incolo incepe dramatismul, punctul culminant atingandu-se la urcarea in careul Stelei, la un corner, a lui Danut Coman. Portarul rapidist a reusit lovituta de cap, insa a fost inutila. Olaroiu a dispus trei mijlocasi defensivi in fata triunghiului ofensiv al Rapidului, jocul in aparare al "razboinicilor" lui Gigi Becali fiind unul de manual. Euro-derby-ul romanesc s-a incheiat cu doua paradoxuri: mult hulitul 0-0 al Stelei ii duce pe baietii lui Oli mai departe, iar o echipa romaneasca n-a reusit s-o invinga pe cealalta trupa a noastra in Cupa UEFA. Rapidul este eliminat fara sa piarda. Cine a castigat? Romania.
Felicitari Rapid, succes Steaua in semifinale!

Arbitru: Luis Medina Cantalejo (Spania)
Asistenti: Victoriano Giraldez Carrasco si Pedro Medina Hernandez (ambii Spania)

Cartonase galbene: Radoi (77)/ N. Grigore ('24), Niculae ('55), I.Stancu (75)
Gafa meciului: Emil Dica trebuia sa inscrie in minutul 89, cand poarta Stelei a fost parasita de Carlos.
One-man-show: Banel Nicolita. Ocaziile Stelei au plecat din gheata sa.
Arbitraj: Submediocru. Cantalejo a confirmat ca este iesit din forma.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.