Dupa ce in partida tur suporterii celor doua formatii au fost cat se poate de civilizati, incidentele neplacute lipsind, adevaratul examen al fair-play-ului se da astazi pe Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu". S-a batut foarte multa moneda pe faptul ca acum o saptamana, in Giulesti, organizarea a fost ireprosabila si comportamentul fanilor unul foarte civilizat.

Starea de normalitate din tur nu ar valora doi bani daca la meciul de azi vom avea de-a face cu gesturi reprobabile. Lasand la o parte topografia locului, stadionul "Lia Manoliu" fiind un obiectiv mai greu de controlat decat Giulestiul, trebuie remarcat faptul ca dupa acest meci stelistii sau rapidistii vor fi nevoiti sa suporte si realitatea eliminarii din Cupa UEFA. Chiar daca masurile de securitate sunt fara precedent, e nevoie de o cooperare a suporterilor.

Deja exista unele mici probleme, in sensul ca giulestenii si-au achizitionat pe cont propriu mai mult de 2.000 de bilete la peluza I, opusa tabelei de marcaj, acolo unde teoretic si practic vor avea acces si suporteri stelisti sau spectatorii neutri. Locurile convenite prin protocol erau numai la tribuna I, in stanga "Oficialei". In aceste conditii, cei raspunzatori cu ordinea pe stadion au facut apel la rapidistii care au bilete la peluza sa stea cat mai aproape de gardul dinspre tribuna I si nu in mijlocul peluzei sau spre tribuna a II-a.

Zilele trecute, dar mai ales ieri, fortele de ordine au exersat intens, simuland conflicte su suporterii atat in interiorul, cat si in afara stadionului.

Piata Universitatii, exclusivitate stelista

Visiniii n-au voie in centru

S-au stabilit deja si locurile publice unde suporterii celor doua echipe se pot bucura. Jandarmii lasa senzatia ca au luat in calcul fiecare amanunt, astfel ca la intalnirile cu fanii s-a discutat inclusiv despre locurile unde unii sau altii vor sarbatori calificarea. in cazul in care stelistii vor trece mai departe, suporterii lor sunt asteptati in Piata Universitatii. Curios este ca acest spatiu, acolo unde giulestenii au celebrat inclusiv eliminarea lui Hamburg, le este destinat exclusiv ros-albastrilor. Rapidistii vor fi directionati catre case, Teatrul Giulesti fiind recomandat ca loc de intalnire. Explicatia jandarmilor este una bizara: "Stelistii au dovedit o atractie pentru aceasta zona (n.r. - Piata Universitatii)". (Bogdan SAVIN)

"Un rapidist se bucura spontan. E greu sa-l programezi cand si unde sa-si exprime sentimentele."
Gheorghe Raducanu, sef galerie Rapid

n Realitatea TV - va dedica intreaga zi genericului "Meciul unei natiuni", care va reuni numeroase editii speciale, interventii in direct de la stadion, invitati din cele doua tabere si, bineinteles, transmisiunea directa a marelui eveniment.

n TV Sport - va aloca un spatiu de emisie impresionant. incepand cu ora 8:00 si pana dupa miezul noptii, Emilian Voicu si Vali Moraru vor modera o serie de talk-show-uri dedicate meciului, printre cei mai importanti invitati numarandu-se si redactorii ProSport: Lucian Lipovan, prim-redactor sef adjunct (orele 8:00, 10:00, 12:00), si Daniel Nazare (orele 16:00, 18:00), seful departamentului de fotbal intern. Reporterii statiei se vor afla in toate locurile care prezinta importanta pentru cele doua echipe: clubul IDM din Regie, stadionul National (tribuna oficiala, copertina, vestiare) si Piata Universitatii. Conferinta de presa va fi, de asemenea, difuzata in direct.

n PRO TV - buletinele de stiri vor trata pe larg acest eveniment, reporterii postului urmand sa intre in direct ori de cate ori va fi nevoie.

n TVR 1 - televiziunea publica va incerca sa prezinte si aspectele inedite ale acestei partide. Jurnalele de la ora 19:00 si 00:00 vor fi pline de stiri si reportaje realizate pe tot parcursul zilei.

n TVR 2 - va transmite, cu incepere de la ora 22:00, returul dintre Middlesbrough si FC Basel, care va hotari adversara reprezentantei noastre in semifinale. in mansa intai, elvetienii au castigat cu 2-0.
n N24 - transmisiunile in direct de la stadion vor incepe la ora 14:00. Conferinta de presa va fi si ea difuzata in direct.

n Antena 1 - stirile sportive vor trata pe larg evenimentul, ele urmand a fi transmise inclusiv in pauza meciului.

n Antena 3 - programul va include o avancronica inedita si o editie speciala dedicata in intregime evenimentului.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.