Au mai ramas circa 36 de ore pina la returul "sferturilor" din Cupa UEFA dintre Steaua si Rapid, iar televiziunea care va transmite jocul de pe stadionul "National" se afla in febra pregatirilor. Realitatea TV, care a platit 200.000 de euro pentru dreptul de a transmite acest joc, a facut apel la un regizor italian, "calit" in Liga Campionilor, promo-urile curg de la ora la ora, iar entuziasmul este la loc de cinste. Pina ieri, o singura problema ramasese nerezolvata.

Postul Realitatea TV inca nu stia cine va comenta duelul romanesc din Cupa UEFA. Avind in vedere ca departamentul sport al Realitatii TV nu dispune de comentatori sportivi, in urma cu citeva zile, project managerul postului, Sergiu Toader, si directorul de programe, Mihai Tatulici, au avut o intrevedere cu doi ziaristi din vechea garda. Joia trecuta, Ovidiu Ioanitoaia si Cristian topescu au primit oficial propunerea de a comenta meciul Steaua - Rapid.

Ioanitoaia a zis da, topescu a zis "stati asa"

Daca Ovidiu Ioanitoaia a parut dispus sa colaboreze cu televiziunea lui Sorin Ovidiu Vintu, Cristian topescu s-a codit sa dea un raspuns concret. Acesta din urma a invocat ba faptul ca nu a mai comentat de multa vreme, ba ca trebuie sa primeasca girul conducerii trustului. Dupa citeva ceasuri, intilnirea celebrilor jurnalisti cu board-ul Realitatii TV s-a incheiat in coada de peste, dupa ce directorul Prosport a confirmat ca trustul Ringier nu agreaza participarea reprezentatului sau la transmisiunea sportiva a Realitatii TV. Concomitent cu prezenta lui topescu la discutii, sefii Ringier au analizat situatia si au ajuns la concluzia ca nu vor sa implice niciun angajat al trustului in proiectul finantat de catre Realitatea TV.

Prosport nu "inghite" Realitatea...

Astfel, directorul "Diviziei Ziare" la "Ringier Romania", Razvan Corneteanu, l-a informat pe Cristian topescu de intentia trustului, iar topescu a spus pas ofertei. Din cite se pare, Prosport nu are o relatie cordiala cu Realitatea, dupa ce societatea tv nu si-ar fi onorat o serie de obligatii editoriale in cadrul unui proiect. in plus, Prosport s-a aratat deranjat de "colaborarea neoficiala" pe care Realitatea TV o accepta cu redactia "Gazetei sporturilor", asta pe fondul unei batalii, nu doar mediatice, in care se afla angrenate cele doua publicatii de sport. Prosport crede ca angajarea lui Emanuel Terzian ca sef al departamentului Sport la Realitatea TV, in conditiile in care ziaristul vine de la "Gazeta sporturilor", a condus la mediatizarea excesiva pe "sticla" a brandului "GS", dar si a oamenilor de la aceasta publicatie.

... iar "Evenimentul" inghite tot

Ciudat este ca, a doua zi dupa intilnirea dintre Toader, Tatulici, Ioanitoaia si topescu, ziarul "Evenimentul Zilei", cotidian aflat sub patronajul Ringier, a publicat informatia potrivit careia directorul Prosport, Cristian topescu, va comenta meciul Steaua - Rapid. in aceste conditii se nasc doua variante: 1. Trustul Ringier a dat un semnal Realitatii TV ca este dispus la o colaborare, insa cu un amendament. Parteneriatul sa nu se incheie dupa acest eveniment, ci sa fie dezvoltat, la emisiunile sportive de pe post urmind a fi chemati de acum inainte si redactori Prosport. 2. "Evenimentul Zilei" a publicat informatia fara sa stie ca, de fapt, deznodamintul a fost altul si anume ca Ringier a refuzat sa-l "imprumute" pe Cristian topescu unui post care s-a aliat cu "dusmanul" de la Gazeta. Daca ne gindim ca "Evenimentul Zilei" face parte din "Divizia Expres" a trustului Ringier, iar "Prosport" din "Divizia Ziare", tindem sa credem ca "EvZ" a dat drumul la o informatie neverificata.

Comenteaza directorul "GS" si un fost angajat al ziarului

Cum-necum, situatia s-a limpezit in ultimele ore. Cristian topescu nu va mai comenta in mod sigur partida Steaua - Rapid, ceea ce inseamna ca trustul Ringier a ramas ferm pe pozitii, iar Realitatea TV a abandonat pista Prosport. Din informatiile noastre, comentatorii meciului Steaua -Rapid vor fi directorul "Gazetei sporturilor", Ovidiu Ioanitoaia si seful sectiei Sport de la Realitatea TV, Emanuel Terzian. Primul n-a mai comentat de foarte mult timp, dar este implicat activ in fenomen, iar ultimul nu are destula experienta in televiziune.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.