Cristiano Bergodi a venit pe Gruia pentru o remiza fara gol, si a obtinut exact ce si-a dorit. Cu o linie de fund masiva si extrem de bataioasa, italianul a impus darniciei ofensive a clujenilor, care au evoluat cu deja clasicul 4-3-3, un 4-4-2 riguros, cu "juniorul" Marin retras in spijinul mijlocasilor.

Avand in spate experienta egalului alb cu Steaua, cand formatia din Ghencea a presat un meci intreg, nereusind sa inscrie, Shroj si compania nu s-au lasat impacientati de ocaziile de start ale gazdelor: Munteanu (11) si Anca (24).

In ciuda terenului greu si a ploii mocanesti care a udat prima repriza, CFR-isti si "bancarii" au jucat rapid, fara menajamente, amfitrionii tintuindu-i in permanenta pe oamenii lui Constantin Iacov in propria jumatate de teren. Insa fara rezultat pe tabela. Mai mult, fotbalistii din Cotroceni au prins curaj, sutand pentru prima oara pe spatiul portii in minutul 40, prin Shorj, in urma unui atac minutios. Dorinel a avut ocazia sa-si puna echipa in avantaj inainte de pauza, dar sutul sau prin surprindere a fost retinut in doi timpi de bulgarul Stanev.

Fara veteranul Munteanu, ramas pe banca dupa primele 45 de minute, clujenii au reintrat ametiti in teren, iar "decarul" Nationalului i-a taxat: faza fixa, "cap" din 6-7 metri, fara marcaj, Turcas a respins dupa ce balonul a trecut de linia portii. Insa Serea nu a vazut! Publicul a rasuflat usurat, dar "visinii" tot nu s-au dezmeticit. Doar Roszel (61) a mai amenintat buturile lui Stanev pana la intrarea "internationalului" Surdu. Fostul brasovean a improspatat atacul CFR-ului, dar n-a dat nici o gaura in betonul marca Bergodi. Doar o bomba deturnata in corner de goalkeeper-ul "bancar" (74) si o reluare slaba in minutul 79. Cu un minut inainte, omniprezentul Shroj a ratat de putin tinta (79).

Ardelenii au atacat mai inventat doua ocazii in ultimele momente ale jocului, prin Mijin (83) si Roszel (85), dar au avut noroc in prelungiri, cand "fantoma" Chihaia a tras peste de la limita careului mare. Disperarea clujeana a plecat fruntea in fata sigurantei bergodiene, iar fanii gruparii paszkaniene au parasit huiduind terenul. Efectul unui 0-0 pe o vreme mohorata.

Arbitru: Ionica Serea 6 (Focsani)
Asistenti: Ionel Popa 7(Pascani), Florin Buzarnescu 7(Craiova)

Cartonase galbene: Roszel (80) /Bundea (23), Griffiths (62), M. Oprea (67), Stanev (85)
Cartonase rosii: -

CHEIA MECIULUI: Defensiva riguroasa impusa "bancarilor" de tehnicinaul italian, in contrapartida cu lipsa de precizie a atacantilor clujeni.

ONE-MAN-SHOW: Mijlocasul australian Shroj, care a blocat intr-una sarjele ofensive ale CFR-istilor, coordonand fara greseala contraatacurile jucatorilor din Parcul cu Platani. In plus, jucatorul de la Antipozi a semnat, in minutul 50, cea mai clara ocazie de gol a meciului, "capul" sau fiind respins de Turcas dupa ce balonul depasise linia portii. Totusi, Ionica Serea nu a acordat gol.

GAFA MECIULUI: Decizia "centralului' focsanean de a anula reusita lui Shroj, din minutul 50.

ARBITRAJ: Bun, cu exceptia fazei in care Ionica Serea nu a vazut ca balonul trimis cu capul de Shroj a depasit linia portii inainte ca goalkeeper-ul clujean sa poata respinge.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.