Astazi este o etapa intermediara! Vor mai fi si altele din cauza acelei amanari a startului returului care i-a speriat atat de tare pe sefii fotbalului din cauza catorva fulgi de zapada cazuti peste tara, e adevarat ceva mai multi pe undeva prin nordul Moldovei si prin muntii patriei. Dar pe acolo nu se joaca fotbal. Comprimarea compionatului mare are si alte cauze, dar asupra lor vom mai reveni cu alta ocazie. De asta data sa mai spunem ca etapa a 20-a programeaza azi numai cinci partide, pentru ca una (CFR Cluj Napoca - FC National) s-a disputat ieri, iar doua (Rapid - Otelul si Steaua - Pandurii) vor fi reprogramate dintr-un motiv bine stiut, acela ca Steaua si Rapid vor sustine maine returul "sfertului" lor din Cupa UEFA.

Prin urmare, astazi, vom avea numai cinci dintre confruntarile etapei cu nr. 20.

Hagi - Sabau, la Bistrita

Dupa esecul cu Rapid de la Timisoara, Gica Hagi s-a suparat foarte rau. S-a suparat pe toata lumea, numai pe el nu. Un potop de acuze s-a abatut asupra lui Corpodean, arbitrul care a deschis calea spre victoria echipei sale, dictand penalty in minutul 5. Ca in continuare nimic nu s-a mai intamplat cum ar fi dorit nu mai e vina arbitrului ci numai a jucatorilor sai. De va crede ca la Bistrita ii va fi usor, Hagi se insala. Nu-i va fi deloc usor pentru ca Gloria a jucat bine in Cotroceni pana in minutul 85, cand s-a rupt... firul! La Bistrita va fi o disputa apriga intre Hagi si Sabau, doi dintre componentii generatiei de aur. Tocmai de aceea de la un astfel de meci se asteapta mult mai mult decat de la unul oarecare!

In Regie vine Cartu...

Antrenorul argesenilor, Sorin Cartu, nu se asteapta ca echipa sa sa piarda meciul de la Mioveni cu CFR Cluj Napoca. El a aruncat vina esecului in spinarea lui Anton Helesteanu, arbitrul meciului. Acesta a acordat un penalty clujenilor! Ei, si? De ce n-a mai putat sa marcheze Argesul? Va spunem noi. Pentru ca a jucat foarte slab. Argesul joaca numai daca deschide scorul si apoi, se apara. Daca va reusi asa ceva in Regie, Sportul Studentesc va fi in mare dificultate. Chiar si Ionut Mazilu, golgeterul campionatului. Daca Mazilu va marca si in meciul cu FC Arges, atunci cu adevarat are stofa de puncheur. Multescu si echipa lui sunt pe val, sa vedem daca acest val nu se va sparge in reduta pitesteana!

O victorie care poate linisti Jiul!

Trebuie sa recunosc faptul ca n-am crezut ca Vaslului va pierde la scor partida cu Sportul Studentesc de pe teren propriu. Mai ales ca daduse serioase semne de vitalitate in aceasta primavara. Dar a pierdut si dezamagirea s-ar fi putut instala deja in tabara "verzilor" lui Adrian Porumboiu. La Petrosani ei vor juca o carte mare, poate ultima care sa le mai des ceva sperante. O carte mare va juca insa si echipa lui Aurel Sunda care mare are un pic si se poate considera salvata de la retrogradare. Asta bineinteles daca va castiga meciul cu vasluienii, pentru ca va pune intre Jiul si FC Vaslui nu mai putin de 12 puncte, imposibile de recuperat. Se vede treaba ca Alin Simota a fost formidabil de inspirat cand l-a inlocuit pe acel antrenor aventurier cu unul adevarat, cu unul profesionist, nimeni altul decat Aurel Sunda.

Inca un esec ar fi prea mult

Farul se afla intr-o accentuata criza de forma. Sa fie de vina Gurita si coechipierii lui sau si antrenorul lor, sarbul Vukotici? Poate ca si ei sunt vinovati, poate ca si el. Cert ramane faptul ca dupa victoria cu 1-0 din prima etapa a returului au urmat trei infrangeri la rand, cu Sportul, cu Dinamo si la Petrosani! O singura "raza de lumina" in aceasta primavara a mai lansat Farul: victoria cu 1-0 din semifinala Cupei. Acum echipa lui Vukotici primeste replica Politehnicii Iasi, adversar destul de incomod, care sambata le-a facut zile fripte "cainilor rosii". Ambele echipe sunt lipsite de griji si, in consecinta, ar trebui sa joace fotbal. Dar o vor face?

La Bacau, "cainii" lui Flocea!

Dinamo a schimbat iar antrenorul! Ion Marin n-a "lansat" decat patru etape la conducerea "cainilor rosii". Desi el este cainii din nastere, a fost inlocuit un caine de... pripas incalzit la sanul lui Gigi Netoiu, Florin Marin, zis Flocea. O fi bine, n-a fi bine, nu se poate sti. Intrebarea care se pune este cat va rezista si Florin Marin? Pentru ca daca nu bate astazi la Bacau s-ar putea sa nu-l prinda Saptamana Mare in "Groapa".

Asa stau lucrurile privite prin prisma lui Dinamo. In ceea ce-i priveste pe bacauani, pentru ei acest meci este unul capital. Unul de a fi sau a nu mai fi in Divizia A. Pentru ca daca nu vor putea obtine toate punctele puse in joc, Otelul si Pandurii se vor departa si mai mult, "adevarul" care ii va desparti pe baietii lui Popovici de ceilalti va deveni ca o prapastie ametitoare, fara nici o punte de legatura.
Candva, nu prea demult, Bacaul i-a mai batut pe "caini"! De asta data eu unul nu cred ca mai au putere s-o faca!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.