Stadionul Stelei va fi concesionat pe o jumatate de secol clubului de fotbal

Cu lobby-ul facut de presedintele Traian Basescu, care ii va sta alaturi la mansa a doua a meciului Steaua-Rapid din Cupa UEFA, Gigi Becali pare sa-i fi convins inaintea meciului pe oficialii statului sa-i concesioneze stadionul din Ghencea pe o perioada mai mare de doi ani, varianta neoficiala ajungind chiar la 50 de ani.

Decizia ar urma sa devina oficiala printr-o hotarire de guvern, poate chiar in sedinta de joi, Gigi Becali promitind in schimbul acestei perioade ca va mari capacitatea stadionului si ca vor mai aparea doua terenuri de antrenament, cu nocturna. Costurile totale ale modernizarii sint estimate la 20 de milioane de euro. Pe de alta parte, George Boroi, presedintele CS Steaua - administratorul arenei, a declarat: "A fost o discutie, la care insa eu nu am fost prezent. Pina acum, noi n-am participat la nici o negociere si nu am nici o informatie oficiala".

Un jandarm la 13 spectatori

Pe de alta parte, masurile de securitate la meciul de joi nu vor fi mai blinde. Astfel, desi partida din Giulesti a fost privita ca fiind critica de romani, din punctul de vedere al manifestarilor suporterilor, UEFA considera ca returul Steaua - Rapid, programat miine, pe ‘’Lia Manoliu’’, are un grad de risc mult mai ridicat, in primul rind din cauza numarului de fani care vor fi prezenti pe stadion. De altfel, pentru a putea face fata celor peste 45.000 de spectatori, la partida de pe ‘’Lia Manoliu’’ vor fi prezenti aproximativ 3.500 de oameni care vor asigura linistea: 2.500 de jandarmi, 500 de politisti, 300 de reprezentanti ai firmei de paza si 200 de politisti comunitari, dupa cum ne-a precizat Vlad Neagu, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei Bucuresti. In plus, Primaria Capitalei decide astazi masurile suplimentare de securitate.

Suporteri pe forum

Numarul record de persoane care vor supraveghea suporterii celor doua formatii este necesar avind in vedere rivalitatea dintre cluburi, chiar daca respectivii s-au abtinut la meciul de saptamina trecuta. Cum bannerele ironice au fost oprite la poarta stadionului din Giulesti, cele doua tabere s-au duelat pe forumuri, unde intrusii au avut viata grea.

Totusi, unii dintre suporteri au incercat sa se abtina si sa evite cuvintele cu care isi gratuleaza rivalii. "Us, porumbelule, ca ne dai aviara", a fost raspunsul unui fan stelist pentru un intrus rapidist pe forum. Giulestenii nu si-au pierdut speranta, un suporter scriind pe site-ul Rapidului: "Returul este neprevazut… mingea este rotunda", in timp ce stelistii au parut nehotariti: "Gata, ati ajuns prea departe. Tot respectul insa…".

Rapid aduce bani pariorilor

Steaua este favorita si la casele de pariuri, unde o victorie a gazdelor, joi, dubleaza banii pariorilor, in timp ce Rapid are o cota medie de 3,5, iar egalul - 3,1. Cel mai probabil scor vazut de book-makeri este 1-0 (cota 6), urmat indeaproape de doua remize, 0-0 si 1-1 (6,5).

El Clasico de Romania

Returul de pe "Lia Manoliu" va fi condus la centru de spaniolul Medina Cantalejo, cel care a condus simbata derby-ul Spaniei, Barcelona - Real, gresind grav impotriva formatiei madrilene, impotriva careia a dictat gratuit un penalty. Acesta va fi ajutat la tusa de Victoriano Giraldez Carrasco si Pedro Medina Hernandez. Medina Cantalejo a mai arbitrat partida Romania - Olanda, disputata pe 26 martie 2005 si pierduta de "tricolori" cu 0-2.

Steaua, favorita in sondaje aranjate

In sondajul privind sansele de a se califica pe care le impart Steaua si Rapid, gazduit de site-ul UEFA, formatia din Ghencea conduce detasat, cu 81% din voturi, giulestenii primind doar 19%. Obiectivitatea acestor sondaje este insa indoielnica, lucru indicat si de mesajul unui fan stelist pe forumul site-ului suporterilor:

"In zilele ce au precedat returul cu Valencia intram de 40-50 de ori pe zi pe site-ul spaniolilor pentru a o vota pe Steaua. Inchideam site-ul si apoi il redeschideam. Numai asa era inregistrat votul. Alaturi de mine au mai fost si altii, tot stelisti. Spaniolii nu au fost fair-play si intr-un interval de citeva ore au rasturnat acel scor, facindu-l favorabil Valenciei".

Imprumuturi strategice in Giulesti

Transformarea Rapidului in societate pe actiuni va aduce reguli clare in ceea ce priveste contractele jucatorilor. Potrivit lui Jean Valvis, clubul nu va accepta jucatori in coproprietate ori sub forma de imprumut. Desi pe vremea cind presedinte era Giovanni Becali s-a zvonit ca fotbalistii adusi de acesta, Vali Negru, Ionut Rada sau Ionut Stancu, ar apartine atit fostului impresar, cit si clubului, Valvis a dezmintit aceasta posibilitate. "Daca Becali are coproprietati cu cineva, nu ma intereseaza. Eu stiu ca jucatorii apartin suta la suta clubului. La Dinamo exista coproprietati, nu la Rapid. Si de aceea nu merge. La noul SA, toti fotbalistii se vor inregistra liberi de orice obligatie fata de terti", ne-a declarat Valvis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.