Exista o doamna de fier a fotbalului elvetian! O cheama Gigi Oeri, are 51 de ani, e putred de bogata, e moarta dupa fotbal, e "nebuna", psihologic criminala in afaceri si e blonda! Casatorita de 26 de ani cu Andreas, un medic mai in varsta decat ea, unul dintre fondatorii concernului farmaceutic Roche, Gigi lucreaza la FC Basel din 1999, dar s-a implicat cu adevarat la clubul helvet din sezonul 2001-2002. Acel an a insemnat renasterea unei echipe care incepuse sa moara putin cate putin.

In 2002 FCB recucerea titlul national dupa o pauza de 22 de ani! Iar Gigi, Gisela dupa numele din buletin, onora pariul pe care il pusese cu baietii, ca va face baie in vestiar, dezbracata, alaturi de echipa! "Nebuna" s-a tinut de cuvant si a aparut cu Zuberbuhler, fratii Yakin sau Chipperfield in acelasi bazin, doar cu un "echipament" in culorile clubului pe ea!

Nascuta la Schopfheim, in Germania, Gisela "Gigi" Oeri este fizioterapeut de profesie. A practicat chiar meseria asta la grupe de copii si juniori de la Basel. Rau-voitorii sustin ca s-a casatorit cu omul de afaceri Oeri din interes. "Total fals", se apara cea care aparea prima oara in topul miliardarilor din Elvetia in editia din 2001 a revistei economice "Bilan", clasata pe locul 3, cu o avere estimata la 9-10 miliarde de franci elvetieni. Azi ea e considerata cea mai bogata femeie din tara!

Fosta jucatoare de fotbal, Gigi a facut si bob, si inot in tinerete. "M-a ajutat sa am un corp frumos si sanatos", explica firesc numarul 1 din clubul FC Basel, numarul doi pe hartie dupa presedintele Werner Edelmann. De ce a venit la fotbal? "Pentru ca am vrut sa arat ca si o femeie poate sa faca regulile", sustine vicepresedinta de la FCB, cotata cu sanse reale sa devina presedinte executiv in aceasta toamna, dupa alegerile care vor avea loc la gruparea de pe St. Jakob Park.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.