La 13 ani de cand s-a implicat in fotbal, George Copos a realizat in sfarsit ca hainele in care scotea Rapidul in Europa erau demodate

Astazi, Rapid va anunta transformarea clubului in societate pe actiuni. In fapt, este doar initierea unei proceduri de afiliere la o noua structura juridica. Legal, noua societate va functiona abia din campionatul viitor. Pana atunci trebuie convocata Adunarea Generala de constituire, apoi actele trebuie sa treaca pe la Federatia Romana de Fotbal, o instanta juridica si pe la Registrul Comertului.

Nume cunoscute

Viitoare structura a actionariatului cuprinde putine necunoscute. George Copos, Mircea Lucescu, Jean Valvis, Dinu Gheorghe (actualul presedinte executiv), Dan Ostahie (patronul firmei Altex) si Octavian Cobzareanu (Tuborg) sunt confirmati ca vor face parte dintre actionarii noii societati. Un posibil nume surpriza in noua organigrama ar putea fi cel al unui vechi prieten al vicepremierului, in prezent in Senatul Romaniei.

Situatia bazei sportive este de asemenea rezolvata, fiind deja trecuta de actualul Guvern in proprietatea clubului sportiv. In acest fel, Rapid renunta la ridicola forma de organizare non-profit si nu va mai depinde de banii Ministerului Transporturilor. Vechea societate, UFC Rapid, se va dizolva fara probleme, mai ales ca toate datoriile acesteia catre fisc au fost achitate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.