Dupa egalul din Cotroceni in campionat si Giulesti in Cupa UEFA, ros-albastrii au inscris din nou de trei ori la un meci in deplasare. De data aceasta Andrei Cristea a fost decisiv, el marcand de doua ori. Steaua a venit la Galati din postura unui elev eminent, silit sa mazgaleasca o lucrare de control intre doua olimpiade la matematica.

S-a confruntat insa cu propria deconectare, precum si cu ambitia cu iz de frustrare a colegilor de clasa, o echipa galateana silitoare si constiincioasa. Un meci cat un focar de amintiri pentru Meme Stoica, cat o hrana saptamanala pentru "vulturii" lui Oli.
Grigoras a mizat pe contraatac, "naluca" Daniel Stan luandu-si pozitia de start intre rigizii Baciu si Ghionea. Singurul stelist fara marcaj individual a fost Dica. Surprins la inceput de faptul ca nu i se acorda o atentie speciala, decarul ros-albastrilor s-a plimbat in zona din fata stoperilor galateni, din pendularile lui plecand mai toate ocaziile oaspetilor. Lovin (‘6) a sutat din afara careului pe langa poarta, apoi Dica a lovit bara din lovitura libera, pentru ca Cristea (‘33) sa inscrie din centrarea lui Cristocea. De cealalta parte, gazdele s-au bazat doar pe lansarile spre Stan, autorul unei ratari imense in minutul 10, cand a fost blocat de Carlos. in rest, constructia Otelului s-a oprit la mijlocul terenului, unde Lovin, asemenea unui paianjen, a inhatat toate mingile cu picioarele lui lungi si nefiresc de subtiri.

Dupa pauza, tot Cristea a fost cel care a facut diferenta. Febletea lui Gigi a luat o minge in suprafata adversa si nu a putut fi oprit decat de interventia pripita a lui Costin, dupa ce serpuise printre trei aparatori galateni. Spre disperarea gazdelor, Coltescu a acordat penalty, iar capitanul Radoi si-a asumat misiunea golului sigurantei. Fostul bacauan si-a desavarsit recitalul, inchizand tabela in ultimul minut. Cu patru zile inaintea returului cu Rapid din sferturile Cupei UEFA, Steaua a castigat mai mult decat o injectie cu moral si trei puncte in clasament. si-a redescoperit un fotbalist de clasa. in fapt, primul obiectiv trasat de Gigi lui Olaroiu.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.