Dupa derby-ul de simbata, catalanii au inceput deja sa sarbatoreasca un nou titlu

Cu o diferenta intre ele de 11 puncte in clasament, Barcelona si Real s-au duelat in "El Clasico", meciul care stirneste cel mai mare interes pe glob, mai mult pentru orgoliu. Remiza, 1-1, a semnat destinatia titlului, anticipata si asteptata de toata lumea, trofeul urmind sa ramina inca un sezon in Catalunya. Astfel, Barcelona a deschis scorul dupa un penalty care n-a prea fost, transformat de Ronaldinho, in timp ce Ronaldo a egalat dupa o cursa in care si-a lasat in spate kilogramele, criticii si pe adversarul Motta.

Punctul maxim al partidei l-a reprezentat eliminarea lui Roberto Carlos, in minutul 26, acesta vazind chiar cartonasul rosu direct, dupa ce primise un avertisment putin mai devreme. "Mi s-a adresat mie si tusierului: 'Voi doi sinteti de rahat>>", si-a motivat centralul Medina Cantalejo decizia care a surprins pe toata lumea. Rezultatul si maniera de joc nu i-au entuziasmat prea mult pe ziaristi, astfel incit si materialele au fost destul de seci. "Punct pentru campionat", a titrat ,,El Mundo Deportivo’’, in timp ce ,,Marca’’ a preluat declaratia lui Ronaldo, avertizat si el de centralul Medina: "Omul in negru a stricat totul. La Barcelona s-au intimplat lucruri pe care nu pot sa le inteleg".

Blitz

* Cu o ora si jumatate inainte de inceperea meciului, autocarul care transporta lotul Realului a fost atacat cu sticle si pietre de suporterii Barcelonei, acestia spargind un geam.

* Clauzele de reziliere ale fotbalistilor celor doua formatii insumeaza 2,2 miliarde de euro.

* Dupa remiza de simbata, statistica pentru "El Clasico" arata astfel: 82 de victorii pentru Real, 77 de partide cistigate de Barcelona si 41 de egaluri.

* Meciul a fost urmarit de 98.436 de spectatori.

* Dupa marcarea golului, Ronaldinho a salutat un fan surdomut.

* Ronaldo a ajuns la 99 de goluri marcate in Primera Division.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.