Etapa a 19-a a campionatului Diviziei A programeaza astazi primul meci. Cu incepere de la ora 16.00, stadionul Municipal din Vaslui gazduzieste intalnirea dintre formatia patronata de fostul arbitru international Adrian Porumboiu si Sportul Studentesc. Partida este una deosebit de importanta pentru vasluieni, avand in vedere ca echipa antrenata de Mircea Rednic ocupa ultima pozitie in clasament, cu doar 10 puncte acumulate. Fapt recunoscut, de altfel, si de finantatorul Porumboiu, care a afirmat ca FC Vaslui disputa fiecare meci cu sabia deasupra capului. "Pentru noi urmeaza doua saptamani de foc. Jucam fiecare meci cu sabia la gat, pentru ca, in situatia in care ne aflam, nu ne mai permitem sa pierdem puncte. Daca vom castiga urmatoarele intalniri, atunci vom putea vorbi despre salvarea de la retrogradare. Orice partida pe care nu o castigam pe propriul teren se transforma intr-o drama", a declarat fostul purtator al ecusonului FIFA.

Totodata, Adrian Porumboiu a mai precizat ca a consultat datele statistice ale partidelor disputate de echipa sa in actuala editie de campionat si acestea au relevat faptul ca FC Vaslui a primit cele mai multe goluri intre minutele 74 si 76. "Daca am curata minutele astea, am scapa de probleme. Uitati-va in statistici si veti vedea cate meciuri am pierdut in minutele 74-76", a afirmat Porumboiu.

De partea cealalta, Sportul Studentesc vine la Vaslui in postura echipei scapata de griji. Aflati pe locul sase in clasamentul Diviziei A, cu 29 de puncte, "studentii" bucuresteni n-au alt obiectiv decat acela de a juca un fotbal calitativ si de a castiga cat mai multe partide, dupa cum a afirmat insusi antrenorul Gigi Multescu. Si, cel putin in aceste prime trei etape "scurse" din returul de campionat, Sportul si-a atins scopul, inregistrand un rezultat de egalitate (0-0 la Cluj) si doua victorii (3-1 cu Farul Constanta si 4-0 cu Jiul Petrosani), ambele pe teren propriu.

Asa ca Mazilu si ai sai colegi spera sa-si pastreze invincibilitatea si dupa partida de azi, de la Vaslui, mai ales ca fostul antrenor al "alb-negrilor", Dan Petrescu, afirma recent ca duce dorul formatiei din Regie, pe care, dupa spusele sale, a parasit-o "tocmai acum, cand a ajuns la maturitate".
Partida FC Vaslui - Sportul Studentesc va incepe de la ora 16.00 (in direct la Telesport) si va fi arbitrata de o brigada formata din Ionica Serea (Focsani) la centru, Aurel Onita (Constanta) si Ioan Onicas (Zalau) la cele doua linii, in timp ce arbitru de rezerva va fi bacauanul Vasile Ferica. Intalnirea va fi supervizata de observatorii Alexandru Popescu si Dan Petrescu (ambii din Bucuresti).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.