In fata a 20 de mii de spectatori, Rapid si Steaua au oferit un show de nivel european. Partida, care a fost transmisa in multe tari din intreaga lume, a facut cinste fotbalului romanesc.

Cele doua formatii au etalat un joc spectaculos si au infirmat zvonurile conform carora cei doi tehnicieni vor supertacticiza acest euro-derby.

Rapidul a inceput crispat partida, jucatorii lui Lucescu fiind, probabil, intimidati de atmosfera creata de public, un lucru de neinteles din moment ce evoluau in fata propriilor suporteri. Pe acest fond, Steaua a deschis scorul foarte repede. Oprita, omul care l-a inlocuit pe Bostina in primul unsprezece, a facut o cursa irezistibila pe partea dreapta, a pasat in centrul careului mare, iar Nicolita, venit lansat din spate, a sutat cu piciorul stang pe langa portarul Coman. 1-0 pentru Steaua si fanii giulesteni au amutit. Insa, nu pentru multa vreme, pentru ca Rapidul le-a dat sperante imediat, prin ocaziile ratate de Buga, Niculae sau Viorel Moldovan. Totusi, golul in poarta lui Carlos intarzia sa apara, iar toti ochii erau atintiti asupra lui Razvan Lucescu. El era omul care putea schimba ceva in desfasurarea evenimentelor.

Tehnicianul Rapidului a inceput repriza secunda cu Nicolae Grigore in locul lui Ionut Stancu si a inchis jocul de pe benzi al Stelei. Nicolita nu s-a mai vazut la fel de mult in a doua parte, el si Oprita jucand mult mai defensiv. Rapid a egalat in minutul 50 prin Moldovan, dupa o gafa a portarului Carlos, cel care nu a putut sa retina un sut slab al lui Dica. In acele clipe, fanii stelisti se gandeau, probabil, ca mai bine era Cernea titular in poarta.

Cosmin Olaroiu decide sa inchida jocul si face o schimbare defensiva: Lovin in locul lui Cristea. "Visiniii" lui Lucescu au fortat cat au putut desprinderea pe tabela, dar Niculae a jucat prea defensiv, Buga nu a mai fost acelasi golgeter din Cupa UEFA, iar "rezerva" Burdujan a avut probleme cu alunecarile. In aceste circumstante, Steaua a stiut sa tina, inteligent, mingea departe de poarta sa, prin combinatii la mijlocul terenului si pase dintr-o bucata.

Meciul s-a incheiat 1-1 si totul se va decide peste o saptamana. A fost o remiza, dar a fost si o victorie a fotbalului romanesc. Bravo pentru cele doua echipe care continua sa scrie istorie in Europa!

0-1 '4 Nicolita inscrie cu stangul, la coltul lung
1-1 '50 V.Modovan a impins mingea in poarta din doi metri, dupa ce portughezul Carlos a scapat mingea
Arbitru: Wolfgang Stark
Asistenti: Markus Scheibel si Jan-Hendrick Salver (toti din Germania)
Cartonase galbene: N.Grigore ('50)/Ogararu ('43), Nicolita ('57), Radoi ('75)
Cheia meciului: Jocul mult mai curajos al Stelei
One man show: Banel Nicolita. A marcat golul oaspetilor si a creat alte faze spectaculoase.
Gafa meciului: Portarul Carlos a scapat mingea printre brate la golul Rapidului.
Arbitraj: Bun. In afara unui ofsaid semnalizat aiurea la Moldovan, germanii n-au facut alte greseli.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.