De mai bine de o saptamina, Bucurestiul a uitat de gropi, canalizari sau facturi la intretinere mai mari decit salariile si e cu gindul la fotbal. Ziua cea mare a sosit, astazi urmind sa se dispute primul sfert de finala din istoria fotbalului in care se intilnesc doua echipe romanesti. Obisnuita cindva cu marile meciuri ale continentului, Steaua reintra pe scena marilor spectacole avind un adversar orbit de reflectoarele Europei: Rapid a obtinut, eliminind pe Hamburg, cea mai buna performanta din istoria participarilor in competitiile internationale.

Copos face pomeni in post

Fotbalul nostru a primit cu surprindere acest cadou otravit de la UEFA: nasterea certitudinii prezentei unei echipe in semifinale, dar moartea sperantei ca la Eindhoven se va putea juca o finala intre Steaua si Rapid. Spectacolul de astazi a fost prefigurat de meciuri reusite in campionat atit pentru Steaua, cit si pentru Rapid. Campioana a marcat in sfirsit pe iarba verde de pe "National", iar giulestenii au batut Nationalul dupa ce se facusera de ris, in prima etapa de retur, cu FC Vaslui. Ar fi de semnalat, la prima vedere, un usor avantaj pentru gazdele de astazi: scutul propriului stadion (Rapid nu a cedat nici un punct acasa, in actuala editie a Cupei UEFA), un lot mai putin atins de accidentari (Maldarasanu nu mai pare indispensabil in linia de mijloc, pe cind atacul Stelei sufera fara statura de atlet a lui Iacob), plus o frenezie a celui care vine din urma si nu are ce pierde.

In plus, s-a sesizat o oarecare inmuiere a tonului lui George Copos, care in urma cu o luna cerea exaltat obiective pe care nici nu indraznise sa le formuleze la inceputul acestui sezon. Mai mult, dupa ce omologul sau din Ghencea a declarat ca "nu are cum sa-l bata Copos in postul Pastelui", vicepremierul recunoscut pentru zgircenia sa a inceput sa faca pomeni de sute de euro cersetorilor.

Prime umflate

Aflind ca il va avea din nou pe Basescu in tribuna, Gigi Becali s-a mai potolit si el, dar a plusat cu ce stie el mai bine: promisiuni de majorare a primelor (20.000 de euro pentru fiecare jucator) in cazul in care Rapid ramine acasa dupa dubla mansa care se va incheia pe 6 aprilie. Orgolioasa la nivelul patronilor, ambitioasa ca orice duel intre doi barbati tineri (Razvan Lucescu are 37 de ani iar Oli 36) si incendiara in tribune, intilnirea de astazi se va decide, totusi, de catre jucatori. Este marea sansa a fiecaruia din teren si norocul nostru, al celor care vrem sa vedem fotbal.

Macaz schimbat de 15 ori spre Europa

Pentru Rapid este a 15-a participare in cupele europene si a opta in Cupa UEFA, unde a disputat un total de 44 de jocuri, 23 cistigate, 6 terminate la egalitate si 15 pierdute, golaveraj 71-43. Si totalul prezentelor europene consemneaza un bilant pozitiv pentru giulesteni, cu 68 de partide disputate, 31 de victorii, 13 egaluri si 24 de esecuri, golaveraj de 107-76.

In actuala editie a Cupei UEFA, a disputat nu mai putin de 14 meciuri, din care a cistigat 10, remizind doua si fiind invinsa de doua ori, cu un golaveraj de 27-7. Golgheterul echipei este Mugurel Buga, cu 9 goluri.

Steaua a ratat doar Intertoto

Steaua are un palmares european foarte bogat, evoluind in toate competitiile patronate de UEFA, mai putin in Intertoto. Palmaresul sau cuprinde o Cupa a Campionilor si o Supercupa, cumulind 41 de participari in cupele continentale, dintre care 18 in Cupa Campionilor. Ca si Rapid, a disputat 14 jocuri in actuala editie a cupelor europene, dar dintre acestea 10 au fost in Cupa UEFA si 4 in preliminariile Ligii Campionilor. In total, Steaua a cistigat 7 jocuri, a terminat 5 la egalitate si a pierdut doua, avind un golaveraj de 26-8. Cel mai bun marcator al Stelei este Iacob, cu 8 goluri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.