“Cneazul” a fost eliminat in turul doi la Australian Open, dupa o evolutie penibila

Hanescu n-a avut nici o sansa in fata britanicului Tim Henman
Andrei Pavel si Victor Hanescu au parasit deja Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Daca infringerea lui "Hane" in fata britanicului Tim Henman, numarul 6 mondial, era previzibila, esecul inregistrat de Pavel - in meciul cu un american anonim, venit din calificari - este de-a dreptul penibil.

Infringerea inregistrata de Pavel in fata lui Bobby Reynolds, scor 6-7 (8), 2-6, 2-6, reprezinta una dintre cele mai mari surprize ale acestei editii a concursului de la Melbourne. Aflat in premiera la Australian Open, Reynolds a mai evoluat o singura data pe tabloul principal al unui concurs de Grand Slam, anul trecut, la US Open. Mai mult, desi este jucator profesionist, americanul de 22 de ani n-a parasit pina acum decit o singura data teritoriul SUA. Cu toate acestea, Reynolds (numarul 283 ATP) l-a umilit, in mai putin de doua ore, pe "Cneaz", cotat cu a 17-a sansa la cucerirea trofeului. Pentru aceasta victorie, americanul va primi 46.000 de dolari, o suma aproape egala cu totalul cistigurilor sale in toata cariera.

Invins de anonimi

Dupa ce in 2004 a avut "complexul Federer", Pavel pare sa sufere acum de "obsesia jucatorilor anonimi". La cele trei turnee la care a participat in acest sezon, romanul a pierdut de fiecare data in fata unor tenismeni de mina a doua: elvetianul Marco Chiudinelli (nr. 155 ATP), la Doha, si croatul Ivo Minar (nr. 231 ATP), la Sydney.
Pavel ramine totusi la Melbourne, pentru a juca, alaturi de cehul Tomas Berdych, in turul al doilea al concursului de dublu. Ei ii vor infrunta pe australienii Wayne Arthurs si Paul Hanley, favoritii numarul 8.
In schimb, Victor Hanescu va pleca spre casa dupa ce a pierdut previzibil, scor 5-7, 1-6, 4-6, in fata englezului Tim Henman. Desi a fost decorat de regina Elisabeta a II-a cu ordinul "Ofiter al Imperiului Britanic", Henman tocmai a renuntat sa mai evolueze in echipa de Cupa Davis a tarii sale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.