Mircea Sandu a spus ieri ca FRF ar putea contracta un credit de pana la un milion de dolari in cazul in care nu va putea acoperi deficitul estimat pentru 2005

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in sedinta Comitetului Executiv al FRF s-a propus modificarea sistemului competitional din sezonul 2006-2007. In varianta propusa de FRF, Divizia A ar avea 18 echipe, din care, la finalul campionatului, vor retrograda ultimele patru formatii. Divizia B ar urma sa aiba doua serii a cate 18 echipe, primele doua echipe clasate din fiecare serie vor promova in Divizia A, in timp ce ultimele patru locuri vor retrograda in Divizia C. Presedintele FRF sustine ca aceste modificari ar trebui luate pentru ca Romania sa se alinieze la realitate. "Fata de situatia din alte tari cu fotbal dezvoltat, la noi exista un numar mult prea mare de echipe in esalonul secund. Aceasta situatie este in disonanta cu realitatea existenta, cu resursele umane si financiare ale cluburilor", a spus presedintele FRF, care a respins ideea ca prin noul sistem competitional vor aparea din nou meciurile strategice.

"Speculatiile privind numarul de 18 echipe si aranjamentele sau blaturile nu mai trebuie sa ne preocupe, mai ales ca retrogradeaza patru echipe", a precizat Mircea Sandu. La finalul sedintei Comitetului Executiv, Jean Padureanu parea cel mai fericit presedinte de club de schimbarea sistemului competitional, chiar daca a incercat sa mascheze acest lucru. "Este o solutie destul de buna trecerea la 18 echipe. Sistemul este mai greu asa, decat cel cu 16 echipe si deci nu va aduce suspiciuni. Pana acum cadeau trei, acum cad patru, e mai crancen. Era asta a aranjamentelor a trecut, nu exista nici un pericol", a spus Jean Padureanu. Nici Gigi Becali nu parea afectat de modificarea numarului de echipe, pentru ca Steaua nu se poate gasi in pericol de a retrograda.

"Pe mine nu ma intereseaza lucrurile astea. Eu cu Steaua suntem acolo sus, n-avem treaba. Cei de la federatie pot sa faca ce vor. Nu ma duc la Adunarea Generala sa votez, o sa se duca angajatii mei. Oricum, daca o sa cada patru echipe nu cred ca se pot face blaturi. Asta inseamna ca oricine de la locul 10 in jos poate sa pice, deci o sa fie o concurenta mare, iar asta e bine", a marturisit patronul formatiei din Ghencea. In alta ordine de idei, Mircea Sandu a spus ieri ca FRF ar putea contracta un credit de pana la un milion de dolari in cazul in care nu va putea acoperi deficitul estimat pentru 2005. "In acest an, veniturile vor fi in valoare de 5,8 milioane de euro, in timp ce cheltuielile vor ajunge la 7 milioane de euro", a spus Mircea Sandu, care a precizat ca respectivul credit va fi garantat cu complexul de la Mogosoaia sau chiar cu sediul FRF, Casa Fotbalului. "Numai hotelul de la Mogosoaia valoreaza vreo trei milioane de dolari, iar cand va fi gata, va depasi cinci milioane de dolari. Casa Fotbalului a costat 2,2 milioane de dolari si acum cred ca valoreaza peste 3,5 milioane", a spus Sandu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.