Dupa ce Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ca Dinamo sa dispute urmatoarele doua partide de pe teren propriu cu portile inchise, ca urmare a incidentelor create de suporterii "alb-rosii" la Constanta, oficialii formatiei din "Groapa" au luat foc.

Directorul general al FC Dinamo, Gigi Netoiu, sustine ca decizia Ligii este total nedreapta. "Nu este normal sa iei astfel de masuri in conditiile in care clubul Dinamo nu are nici o vina. Cu ce suntem vinovati noi, conducatorii si jucatorii, de ceea ce s-a intamplat? Noi am venit sa jucam, nu la razboi", a afirmat Netoiu, care i-a criticat si pe conducatorii Farului pentru modul in care au organizat meciul de sambata seara: "Este inadmisibil ca, in calitate de oficiali, sa stam o ora si ceva in incinta clubului Farul fara ca cineva sa ia vreo masura. E ca si cand cineva te invita la un eveniment, da drumul la caini si apoi spune <>. In tur, Farul a venit la Bucuresti, a invins, i-am felicitat si au plecat linistiti, nu s-a intamplat nimic".

Oficialul dinamovist este parere ca patronul clubului Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, a inflamat spiritele prin afirmatiile facute inaintea meciului, cum ca dinamovistii ar fi incercat sa contacteze cativa jucatori ai gruparii de pe litoral: "Nu este normal ca domnul Bosanceanu si liderul galeriei din Constanta sa incite la violenta cu doua-trei zile inainte de meci. Sa spuna ca sunt meciuri aranjate, ca jucatorii au fost luati de nu stiu ce antrenor sau de domnul Buduru, care a fost acum zece ani la Constanta. Nu se poate ca, in 2006, conducatorii sa faca asemenea declaratii!".

Nicolae Badea nu-si explica decizia Comisiei

La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, sustine ca este greu de gasit o explicatie la decizia luata de membrii Comisiei de Disciplina. "Daca vrem sa corectam unele deficiente, ar trebui sa acordam mai mult timp si efort. Nu s-au putut verifica toate documentele si asculta toate partile implicate. Nu poti sa rezumi incidentele de la acest meci la simple paragrafe de text.

Cluburile au fost anuntate de prevederile ordonantei 11, dar comisiile judeca dupa regulamentele vechi, care nu au fost puse in concordanta cu noile reglementari", a afirmat Badea, precizand ca hotararea de evacuare din stadion a fanilor dinamovisti a fost una nejustificata si ca gruparea din Soseaua Stefan cel Mare ar fi trebuit pedepsita numai daca meciul s-ar fi disputat in "Groapa".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.