In editia 2004-2005, Farul a pierdut in ultimul act al Cupei Romaniei in fata lui Dinamo, scor 1-0. Anul acesta marinarii spera sa castige competitia, aceasta fiind singura lor sansa de a ajunge in cupele europene.

Dupa o victorie la limita pe teren propriu cu Pandurii si o infrangere categorica la Sportul, constantenii pareau a-si fi pierdut stralucirea din tur. A venit aceasta semifinala cu FC National si jucatorii lui Vukotici si-au spalat pacatele.

Gazdele au inceput in forta si s-au napustit in atac, in primele 15 minute bancarii nereusind sa iasa din jumatatea proprie. Abia in minutul 16 Chihaia a avut ocazia sa reia cu capul spre poarta lui Curca, insa a ratat intalnirea cu balonul. A fost momentul in care oaspetii si-au dat seama ca pot scoate mai mult decat o remiza si au iesit mai mult la joc. Abiodun a fost cel mai aproape de a aduce formatia din parcul cu platani in avantaj, sutul sau de la 20 de metri trecand foarte aproape de vinclul portii constantenilor. Finalul primei parti fost unul disputat la mijlocul terenului cu foarte multe mingi pierdute de ambele parti.

Imediat dupa iesirea de la cabine, marinarii au gasit calea spre gol. Liviu Mihai a profitat de o gafa monumentala a lui Griffiths care a luftat in postura de ultim aparator si l-a invins pe Nae. Multumit cu acest rezultat Vukotici si-a retras jucatorii. Bancarii au luat cu asalt careul advers, insa centrarile bune trimise de Abiodun nu au fost irosite de Griffiths si Petrus Manta, ultimul intrat in locul lui Chihaia. Minutul 75 a pus capat practic partidei, eliminarea lui Sapunaru rupand elanul echipei sale.

1-0 si se anunta un retur foarte disputat pe 26 aprilie in Cotroceni.

Arbitru: Lucian Dan (Aiud)
Asistenti: Gheorghe Negoita (Braila), Pavel Gheba (Tulcea)
Goluri: 1-0, min. 47: Griffiths nu reuseste sa respinga o lovitura libera si mingea ajunge la Liviu Mihai care l-a invins pe Nae

Cartonase galbene:Liviu Mihai('76) / Sapunaru('30, '75)
Cartonase rosii: Sapunaru (''75)
Cheia jocului: Jocul de asteptare al constantenilor care au stiut sa-si scoata adversarul din aparare.
One man show: Abiodun a arat terenul pe partea sa, insa centrarile sale nu au fost fructificate de atacantii bancarilor.
Gafa meciului: Griffiths a comis-o! La lovitura libera din minutul 47, australianul nu a reusit sa respinga mingea venita din lovitura libera. Liviu Mihai, aflat pe faza, a deschis scorul.
Arbitraj: Bun. Centralul a judecat corect toate fazele discutabile


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.