Patronul Stelei a recunoscut intr-o emisiune tv ca a incercat in anul 2000 sa mituiasca un fotbalist de la Astra Ploiesti

Luni seara, Gigi Becali a fost prezent ca de obicei intr-o emisiune care-i face constant bine la imaginea politica. La "Miezul problemei", patronul Stelei a povestit cum de s-a hotarat sa nu mai participe vreodata la meciuri strategice. Conform spuselor sale, in urma cu sase ani a incercat sa mituiasca un fotbalist de la Astra Ploiesti, inaintea meciului cu Steaua. "Am vrut sa-i dau 10.000 de dolari sa blatuiasca. Tocmai jucatorul care trebuia sa primeasca banii ne-a dat un gol de la 35 de metri, asa ca m-am lecuit de asemenea practici (...) Bineinteles ca nu i-am mai dat banii"

Petroesc e cel vizat

Meciul la care a facut referire Gigi Becali este Steaua - Astra Ploiesti, disputat in 14 octombrie 2000 si incheiat cu scorul de 1-3. Golurile acestei victorii a ploiestenilor au fost marcate de Ilyes, Dobre si Petroesc. Ultimul a inscris printr-o executie superba, sut bomba de la 35 de metri.

Gigi a fost pacalit de intermediari

Nu putine cazuri au fost cand diversi samsari din fotbal propun cluburilor interesate diverse variante de trucare a meciurilor. E posibil ca Gigi Becali sa fi cazut in plasa unuia dintre ei. In fond, acesta nici nu ar fi trebuit sa vorbeasca mai departe cu jucatorii Astrei, ci doar sa insele vigilenta stelistilor. O echipa care stie ca adversarii sunt "adormiti" cu promisiuni nu mai joaca la adevarata ei valoare.

In orice caz, tentativa Stelei de a truca un meci in 2000 a fost recunoscuta de patron. Chiar daca este autodenunt, Becali poate ajunge la DNA pentru a da explicatii.

Petre Buduru, presedintele lui Astra, in 2000:

"Am vazut si eu emisiunea. Nu stiam la acea data despre aceasta problema. Jucatorul la care a facut referire Gigi Becali a evoluat exceptional in acel meci. Practic, el mi-a castigat meciul. Asa ca, spuneti si dumneavoastra, cum as putea sa-l banuiesc de ceva necurat?!"

Dumitru Dragomir, presedinte LPF:

"Asa a zis? Domnul meu, Gigi Becali nu mai este nimic in fotbal. Nu a spus el ca a dat clubul la nepoti si ca nu mai are nici o responsabilitate? Liga Profesionista de Fotbal nu poate sa faca nimic, declaratiile lui Gigi au mai degraba legatura cu politicul, nu cu fotbalul. Comisiile federale se pot sesiza, insa eu nu le pot sugera acest lucru, la fel de bine cum nu ma pot opune daca o vor face".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.