Suporterii romani au invadat inca o data site-ul forului european, unde doi din trei fani au votat cu gruparea din Ghencea atit in Cupa UEFA, cit si in campionat

Disputa dintre Steaua si Rapid din Cupa UEFA a inceput deja, suporterii celor doua echipe luind cu asalt site-ul oficial al forului european. In deja traditionalele sondaje de opinie, cel rezervat intilnirii din Bucuresti domina clar celelalte trei dispute prin prisma numarului de voturi, cel putin dublu decit restul, adunate. Iar Steaua a ramas favorita suporterilor, elevii lui Olaroiu fiind preferati de 67% dintre ei, in timp ce Rapid a primit 33% din voturile care au impartit sansele de calificare.

Rapid umple buzunarele

William Hill, recunoscuta drept cea mai mare casa de pariuri din lume, a stabilit deja cotele pentru intilnirile din semifinalele Cupei UEFA. Spre deosebire de intilnirile anterioare, de data aceasta book-maker-ii au fost de acord cu fanii, Steaua fiind privita drept favorita. Astfel, cei care mizeaza pe Rapid au ocazia sa-si dubleze banii, elevii lui Razvan Lucescu avind o cota de 2,2, in timp ce "ros-albastrii" au primit 1,62.

Steaua si Rapid au insa cote sensibil apropiate in ceea ce priveste sansele la cistigarea Cupei UEFA, primii fiind pe locul cinci in acest top, cu o cota medie de 9, urmati indeaproape de giulesteni (10). In spatele echipelor romanesti se mai gasesc doar Basel (12) si Levski Sofia (20). Favorite la cistigarea trofeului sint Schalke (4), FC Sevilla (4,5) si Middlesbrough (5).

Steaua, favorita si la titlu

Pe de alta parte, tot pe site-ul UEFA, suporterii au putut vota si formatia care va cistiga campionatul intern, variantele fiind Dinamo, Steaua si Timisoara, adica primele trei clasate, plus "alta echipa". Dinamovistii sint reprezentati slab in acest top, probabil din cauza faptului ca nu mai sint in Cupa UEFA si nu mai au motive sa viziteze site-ul forului european. Astfel, "ciinii" au doar 5% din sanse, spre deosebire de Timisoara - 27%, in timp ce favorita este tot Steaua - 66%.

Rapid ia 210.000 euro de la Antena 1

Oficialii clubului Rapid au vindut catre Antena 1 drepturile de transmisie a partidei tur. Surse din televiziunea din Baneasa au declarat ca postul lui Dan Voiculescu va plati 210.000 euro (plus TVA), aceasta fiind cea mai buna oferta primita in Giulesti. Cele mai mari oferte perdante sint cele facute de Realitatea TV, care a propus giulestenilor aceeasi suma ca si in cazul Steaua - 200.000 euro, si TVR 1 - 150.000 euro.

Surse din presa sportiva au declarat ca sumele pentru dubla Rapid-Steaua sint cele mai mari platite vreodata in Romania pentru transmiterea unor meciuri de fotbal. Pina acum, drepturile tv nu au costat mai mult de 100.000 de euro. Marele vaduvit al negocierilor din ultimele zile este postulul public. TVR 1 a oferit cite 150.000 de euro pentru fiecare partida, bazindu-se pe faptul ca acopera 99% din suprafata tarii, fata de 85% - Antena 1 si 70% Realitatea TV.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.