Aproape 30.000 de oameni au fost in delir, la prima victorie din retur a Timisoarei pe propriul teren. Dinamo a ramas lider, iar Vasluiul a obtinut prima victorie din Divizia A

Cu fiecare etapa a returului, Timisoara trimite semnale privind incheierea luptei la titlu doar pe teritoriul Capitalei. Dupa victoria de la Iasi, 27.000 de spectatori au creat premisele unui nou triumf al banatenilor, de aceasta data in propriul fief. Iar comportarea elevilor lui Gheorghe Hagi in fata Bacaului a confirmat cu virf si indesat asteptarile timisorenilor. Avind in Alin Stoica, marcatorul primului gol (28), un adevarat "play maker", Poli si-a demonstrat superioritatea de la un capat la altul. Punctul doi, apartinind lui Mansour, a concretizat forma timisorenilor si a marit sperantele Banatului la titlu.

"Am inceput bine la Iasi si tineam foarte mult sa continuam si acasa. Am inceput mai timid, dar apoi jucatorii si-au revenit. Cred ca am realizat un joc bun, iar la sfirsit am avut 15-20 de minute in care am jucat si pentru oamenii din tribuna. Primul meci cu Steaua urmeaza peste o saptamina, avem sapte zile sa pregatim meciul", a sustinut Gheorghe Hagi.

Imediat dupa meci, presedintele clubului timisorean, vizibil incintat de jocul elevilor lui Hagi, a declarat ca "sint foarte multumit. Se vede ca pregatirea de iarna a fost facuta profesionist, iar investitiile facute au dat rezultate. Simt ca in sfirsit echipa joaca fotbal. Se vede in fiecare jucator putin din Gheorghe Hagi". Referitor la urmatorul meci, in deplasare, cu stelistii lui Olaroiu, Iancu a plusat: "Cu Olaroiu, daca nu facem egal, batem".

Mineriada inabusita

Experienta infringerii usturatoare in fata Otelului Galati a generat o si mai mare presiune pe capul liderului campionatului. Dinamo n-a spart gura tirgului nici la Tirgu-Jiu, Pandurii avind friiele meciului in mina pe aproape tot parcursul partidei. Erorile defensive ale gazdelor, de care a profitat Florentin Petre (29), si precizia executiilor lui Claudiu Niculescu (87) au facut ca Dinamo sa se impuna aparent fara probleme. "Baietii nostri au fost tot timpul in priza si au demonstrat ca meciul cu Otelul a fost doar un accident. Important este ca sintem pe primul loc si ca Steaua si Rapid trebuie sa cistige pentru a ne ajunge", a precizat, la final, directorul general, Gigi Netoiu.

Vasluiul, prima victorie

Simbata a fost ziua premierelor la Vaslui. Dupa un intreg tur de campionat, elevii lui Mircea Rednic au cistigat prima partida, contra Bistritei, prin golurile lui Croitoru (9) si Bukvici (81), ceea ce l-a entuziasmat pe finantatorul Adrian Porumboiu: "Speram sa continuam cu victorii mai ales in meciurile disputate acasa. Singura echipa care ne-ar putea bate ar fi Steaua".

In Regie, optiunea de a nu-l vinde pe Mazilu in iarna a fost extrem de inspirata pentru patronul Vasile Siman. "Studentii" s-au impus cu 3-1 in fata Farului, atacantul marcind toate punctele gazdelor. Imediat dupa meci, Siman a declarat ca nu se pune problema ca Mazilu sa fie cedat acum pe mai putin de trei milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.