Suporterii echipei lui Cristian Chivu i-au bagat in spital pe fanii lui Middlesbrough inaintea meciul din Cupa UEFA

Roma. Marti 14 martie. Ora 23.15. Un grup numeros de suporteri englezi beau bere in barul "Drunken Ship" din piata Campo de' fiori. Arunca cu halbele goale in trecatori si injura pe AS Roma. Peste un sfert de ora, sute de suporteri ai echipei lui Chivu dau buzna in bar inarmati cu bate de baseball si cutite. In cateva minute locul musteste de sange. 30 de englezi au ajuns la spital in stare grava si nu au mai vazut meciul de a doua zi de pe Stadio Olimpico. Trei dintre cei taiati sunt liderii galeriei lui Middlesbrough.

Cei mai violenti

Suporterii Romei sunt cei mai violenti din Italia. Grupati in factiuni denumite Boys, Fedayn, Brigate Independente solo lame (fara cutite, n.r.), Lupii, 21 aprilie si Ultra romani au o aversiune absoluta fata de englezi. In urma cu cativa ani, 20 au fost injunghiati la Roma inaintea meciului de baraj Italia - Anglia si alte cateva sute au ajuns la spital. Incidente majore s-au consumat si inaintea partidei din Champions League, Roma - Liverpool. Luptele de strada au trimis la spital 150 de englezi. Ultimul episod s-a consumat la returul cu Bruges, din actuala editie a Cupei UEFA. Suparati ca in Belgia unul dintre capii factiunii Boys si-a pierdut un ochi intr-o incaierare, italienii i-au atacat pe belgieni, 15 dintre acestia ajungand in stare grava la spital.

Galeria lui Dinamo este organizata la fel

In Romania, cea mai violenta galerie a vreunei echipe de fotbal este cea a lui Dinamo. "Alb-rosii" sunt organizati dupa modelul imprumutat de la AS Roma. Boys si Fedayn sunt doua dintre simbolurile pe care le regasim pe gardurile stadioanelor atunci cand joaca echipa lui Ion Marin. Nu putine au fost cazurile cand fanii lui Dinamo au provocat incidente atat pe strazile Bucurestiului, cat si in strainatate, dupa aceleasi tipare ale violentei pe care le folosesc italienii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.