Stelistii au invins la scor de forfait la Sevilla, Banel Nicolita fiind cu cele doua goluri ale sale eroul din Ghencea

Dupa 20 de ani, visele europene ale Stelei s-au legat din nou de Sevilla. Chiar daca n-a mai fost vorba de o finala a Cupei Campionilor, si nici de Barcelona adversar, calificarea in sferturile Cupei UEFA in dauna lui Betis insemna foarte mult in contextul fotbalului actual.

Meciul a inceput cu Steaua asa cum ne asteptam: retrasa in defensiva, atenta sa nu ia gol si preocupata sa atace doar atunci cand se descoperea prea mult. Ros-albastrii erau la jumatatea primei reprize deja la doar 30 de metri de propria poarta.

Totusi Betis a picat oarecum in capcana, neglijand defensiva. Asa ca, dupa primul sut periculos al lui Joaquin (min. 8), cea mai mare ocazie a apartinut Stelei: corner Bostina, prelungit spre poarta cu bolta de capul lui Ogararu pana la Dica (min. 12). Surprins si el insa de cat de singur era la doar doi metri, acesta a trimis tot cu capul peste poarta. Apoi, romanii au reusit o combinatie superba la mijlocul terenului care l-a lasat pe Nicolita singur spre poarta, lateral dreapta, dar sutul a trecut pe langa poarta (min. 17).

Dominarea teritoriala a gazdelor s-a simtit insa trei minute mai tarziu: sut Robert, deviat in corner, executat apoi perfect de Joaquin pana la acelasi Robert, care a reluat cu capul. N-a fost gol insa pentru ca n-a vrut portarul Carlos, care a avut o interventie miraculoasa. Suficient insa ca Steaua sa realizeze ca e prea mare pericolul si sa se apere mai sus, incurcand jocul gazdelor.

Miracolul s-a produs insa in partea a doua, cand jocul mai curajos a dat roade. in minutul 54, Steaua a recuperat cu noroc o minge, Nicolita n-a mai putut fi ajuns si a finalizat cu incredibil sange rece, singur cu Contreras. Gazdele s-au taiat, stadionul si asa mai mult de jumatate gol a amutit, aplaudand doar eliminarea vedetei Joaquin, care si-a pierdut cumpatul si l-a lovit pe Dica (min. 60). Romanii au inceput apoi sa controleze nu doar tribuna, prin cei aproape 1.000 de fani, ci si jocul. Daca si Dani a trimis peste din 6 metri, apoi a nimerit bara tot din careul mic, in schimb Dica a centrat perfect pentru Iacob, facand 2-0 (min. 78), iar Nicolita a pus bomboana pe tort 3-0 in minutul 82. Lucrurile erau clare: a fost ziua Stelei, din nou, la Sevilla.

Dupa primirea primului gol, jucatorii spanioli au fost fluierati de proprii suporteri. in momentul schimbarii, jucatorul echipei spaniole, Arzu, a avut o iesire nervoasa, fiind huiduit de public.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.