Rapidul s-a calificat aseara, pentru prima oara in istoria sa, in sferturile de finala ale Cupei UEFA la fotbal, in ciuda faptului ca a fost invinsa cu 3-1 la Hamburg

Meciul a fost unul pur si simplu nebun, in special in a doua sa parte. Dupa ce incepuse precum jocul de la Berlin, cu niste giulesteni siguri pe ei, partida a luat o turnura proasta pentru Rapid. Benjamin Lauth a profitat de o degajare nepermis de proasta a inlocuitorului lui Vasile Maftei, Danut Perja, si a deschis scorul in minutul 24. In minutul 36, Hamburg a egalat scorul la general prin bosniacul Sergej Barbarez, care nu i-a lasat nici o sansa lui Coman, care fusese "tradat" de Ionut Rada.

Buga, din nou oportun

In repriza a doua, gazdele s-au aruncat in atac, cautand golul care sa le califice in sferturile de finala. In minutul 50, insa, Mugurel Buga a marcat golul care avea sa se dovedeasca decisiv pentru calificare. Chiar daca, in minutul 62, Rafael van der Vaart a mai marcat o data, Rapidul a obtinut o calificare fantastica. Si este prima echipa romaneasca ce ajunge in sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa Victoria Bucuresti, in 1989, si a doua echipa post-decembrista care ajunge in sferturile de finala intr-o cupa europeana, dupa prezenta Stelei in Cupa Cupelor, in 1993.

Criza de efectiv

Pentru meciul de la Hamburg, Razvan Lucescu nu a putut conta pe cativa dintre jucatorii sai de baza. In afara de Pancu, care n-a avut drept de joc, tehnicianul din Giulesti nu a putut conta nici pe Vasile Maftei, suspendat dupa eliminarea din partida tur, si nici pe armeanul Artavazd Karamian, accidentat in jocul de saptamana trecuta. Rapidul nu a avut la dispozitie sase jucatori de camp pentru a-i inscrie pe foaia de meci, astfel ca Razvan a fost nevoit sa-i treaca pe foaie pe ambii portari de rezerva: Ionut Curca si Mihai Minca.

Copos superstitios

Patronul rapidist George Copos s-a aratat a fi mai superstitios chiar decat fotbalistii sai. El a fost prezent in tribuna oficiala de pe AOL Arena, insa a sosit in Hamburg abia ieri. El a ajuns in Germania la bordul unei curse charter. Mai mult chiar Copos a cerut in mod expres ca aeronava sa fie chiar aceeasi cu care a zburat la Berlin, pentru meciul cu Hertha, in speranta ca si deznodamantul meciului va fi acelasi.

Nemtii i-au injurat pe rapidisti

Printre cei aproximativ 35.000 de spectatori prezenti la meci s-au aflat si 200-300 de suporteri ai Rapidului. Ei i-au incurajat mai tot timpul pe jucatorii lui Razvan Lucescu, insa nu au reusit sa se faca auziti decat arareori. In schimb, fanii lui Hamburg au pomenit si ei numele echipei de sub Grant, insa nu la un mod laudativ, "Rapid scheisse" fiind cea mai auzita strigare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.