Totul este foarte clar: antrenoarea handbalistelor de la Slagelse, fosta internationala Anja Andersen, a fost sanctionata de catre forul international. Fosta glorie a handbalului mondial, a celui danez cu deosebire, se dovedeste a fi un temperament cu totul imprevizibil. Ea nascoceste incidente si conflicte aproape din orice. Uita ca este o fosta sportiva de renume peste tot in lumea handbalului, iar acum ca antrenoare se afla la carma uneia dintre cele mai titrate echipe daneze.

Saptamana trecuta, Anja Andersen s-a dat din nou in spectacol. Intr-un meci sustinut la Aalborg, ea si-a retras jucatoarele de la Slagelse de pe teren, motivand subiectivismul arbitrilor. Nu s-a rezumat la o asemenea masura, ci total necontrolat, ea a agresat pe unul dintre oficiali. Totul s-a petrecut in vazul a mii si zeci de mii de oameni, nu numai spectatorii din sala care a gazduit meciul ci si telespectatorii, fiind vorba de un meci-cheie pentru campionatul danez.

Sigur, gestul antrenoarei Andersen, care a socat pe toata lumea, nu putea ramane fara o repelica din partea oficialitatilor sportive; in primul rand din partea federatiei de specialitate din Danemarca. Aceasta a actionat fara rezerve, interzicandu-i antrenoarei Andersen de a mai sta pe banca tehnica a echipei Slagelse. Masura federatiei daneze de handbal nu s-a oprit insa aici. Ea a facut o intampinare si forului international, care, la randu-i a actionat la fel de prompt. Astfel, Anja Andersen nu va putea sa conduca echipa pregatita de ea in Liga Campionilor, dar nici nationala Serbiei+Muntenegru cu care incheiase un contract, in mod special pentru meciurile acesteia cu reprezentativa tarii noastre in play-off, dinaintea europenelor.

Anja Andersen - se stie - nutreste o antipatie maladiva pentru antrenorul echipei Romaniei, Gheorghe Tadici. Ea s-a angajat (fara sa o solicite cineva!) in conflictul Tadici-Carmen Amariei Lungu, luand parte jucatoarei si aducand tehnicianului roman cauze neintemeiate. Dar intr-o maniera jignitoare. Presa din Danemarca a fost prima care a luat pozitie, deplangand atitudinea antrenoarei Andersen si - ceva mai mult - sugerand unele masuri de sanctionare. Care, iata, s-au si luat; Anja Andersen ramane suspendata pe cel putin sase luni de zile. Sigur, sanctionarea antrenoarei, care urma sa preia pregatirea handbalistelor din Serbia+Muntenegru, reprezinta un motiv de satisfactie nu numai pentru antrenorul Tadici, dar si pentru jucatoarele din lotul tricolor.

Pentru ca play-off-ul cu cei doi antrenori fata in fata, ar fi putut genera situatii greu de anticipat, Anja Andersen, "o gura spurcata", cum a caracterizat-o un coleg de la un ziar din Copenhaga, este in stare de orice! Si cum si antrenorul Tadici nu este omul care sa suporte jigniri gratuite...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.